WSC JO19-1 begint goed aan de competitie

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Jongens van JO19-1 zijn goed aan de competitie begonnen door een knappe overwinning op sc t Zand
Na de knappe promotie voor de winterstop gaan de jongens zich verder ontwikkelen in divisie 3
Omdat wij beste een grote groep hebben en gelukkig iedereen weer fit is moesten er drie jongens vanuit tribune toekijken hoe wij het vandaag zouden doen.
Net als voor de meeste clubs in Brabant was het een romelige voorbereiding door slecht weeromstandigeheden en met maar een oefenwedstrijd in de benen begonnen we aan de wedstrijd.
We begonnen heel erg goed aan de wedstrijd waren heel erg fel en konden via de zijkanten paar keer goed doorkomen, zonder bal zaten we er heel kort op en wonnen bijna alle duels en in balbezit konden we vaak de vrije man vinden dus was het wachten op de openingsdoelpunt. Wachten werd beloont in minuut 20 was het Owen die mocht aanleggen voor een vrije trap en waar Owen vijf minuten eerder al gevaarlijk was met zijn vrije trap was het nu wel raak. Owen krulde de bal schitterend in de bovenhoek en de keeper was kansloos 1-0 voor WSC
Wij bleven doorgaan met goed te voetballen en de voorsprong gaf ons alleen maar nog meer energie.
In minuut 36 was het Mees die eerste helft heel gevaarlijk was aan de zijkanten en nu ook goed doorkwam en Jaap goed bediende en Jaap maakte het beheerst af 2-0. Jaap was vandaag niet alleen belangrijk met zijn doelpunt maar ook met druk zetten en afjagen.
Wij gingen rusten met 2-0 voorsprong, in de rust nogmaals paar dingen aangehaald en complimenten gegeven voor de vertoonde spel. Maar omdat we in eerste helft veel energie hebben geleverd wisten we dat het moeilijk zou worden. Wij moeten ervoor zorgen dat tegenstander niet snel in wedstrijd terug zo komen. Dit ging tot minuut 60 goed en na een keer niet goed uitverdedigen was het raak en werd het 2-1.
Laatste half uur hebben we met volle overgaven de voorsprong verdedigd en tot laatste minuut alles gegeven en uiteindelijk de zege binnengehaald. Wouter,Mozes en Quinten kwamen ook nog veld in en lieten zich goed zin.

Jongens geweldige overwinning en een mooie start van nieuwe competitie. Complimenten voor vertoonde spel en mateloze inzet.

Later in de kantine kwamen natuurlijk sterke verhalen naar boven en verhaal gaat rond dat Quinten een kans ergens op had meer uiteindelijk niet durfde maar ik weet het niet precies maar moest het van Mees vermelden

Vandaag was overwinning heel belangrijk maar naar lange afwezigheid heeft Wouter vandaag weer kunnen spelen en dit was ook een overwinning voor hem zelf en voor ons. Wij zijn heel blij dat Wouter weer terug is en dat die lekker weer kan spelen.