Derde gelijkspel op rij voor uitgedund WSC JO19-1

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

25 november 2017 15:30

opmerkingen

Philippe en Rafael zijn geblesseerd, maar staan wel als wissel op de wed.formulier. Sam noodgedwongen meegedaan ondanks blessure. Abu, Yuri en Jawad sluiten later bij. waar later blijkt dat Yuri geblesseerd is.

Er lijkt maar geen eind te komen aan de golf van ellende bij de mannen van Khalid. Zaterdag 25 november melden zich om 14.00 uur welgeteld 9 (!) fitte spelers op ons complex. Merijn, Dimitri, Philippe, Rafael en Sam kampen nog met blessures al zijn de laatste 2 al weer op de weg terug. Sebastian was afwezig in verband met werk en Belmin gaat vandaag zijn laatste wedstrijd schorsing uitzitten. Hierdoor is Khalid gedwongen om Sam direct al te brengen, eigenlijk 1 week te vroeg. Vanuit de JO19-2 komen Youri Grings en Jawad ons versterken en vanuit JO17-1 is Appie aanwezig en hopelijk zou Abu nog komen. Laatste 2 hebben hun wedstrijd met de JO17-1 moeten missen ivm Open Dagen voor hun studiekeuze. Abu haalde de start niet maar sloot halverwege de 1e helft aan.

De leidsman van vandaag is geen onbekende voor ons. De beste geklede ref van de 4e divisie geeft acte de presence, dé Humerto Tan van de KNVB zeg mar. WSC weet dan dat het spel strak gehouden wordt en dat het mondje dicht moet zijn. Prima dus, concentreren op het voetbal.
De pot start ca 20 minuten te laat tegen de tegenstander van vandaag, VOAB, de nummero een na laatst van de huidige competitie. Maar met onze huidige bezetting moeten we tegen iedere tegenstander geducht zijn. Het eerste kansje is voor WSC, uit een corner kan Brandon het net nog niet laten bollen. Dat net wordt wel gebold, maar helaas aan de verkeerde kant. In de 15e minuut krijgt VOAB een vrije trap die met een steekpass vervolgd wordt, de snelle buitenspeler omspeelt Bram en de 0-1 staat op het bord. De hoop om een keer de nul op het bord te houden kan al weer de ijskast in. WSC heeft het moeilijk, VOAB heeft een aantal snelle spelers. Met Samir én Appie is de WSC-defense ook niet de langzaamste maar de dreiging is er steeds. WSC heeft veelvuldig de bal maar is te slordig om er kansen uit te creëren. Toch valt de gelijkmaker nog voor het rustsignaal. In de 37e minuut een voorzet de 16 in. Zaka neemt positie in en krijgt, op het moment van springen, een ferme duw in de rug. De scheids zag het goed en wees resoluut naar de stip. Een gouden regel in het voetbal is dat het “slachtoffer” nooit zelf de penalty neemt, maar met het ontbreken van Belmin staat Zaka toch als hoogste op de pikorde van penalty-nemers. Hij faalt gelukkig niet en het is weer 1-1. Net voor rust stuurt Zaka Alex weg de 16 in, zijn schot is te slap om de keeper te verrassen. Met een gelijke stand gaan we de rust in.

Na rust gaat WSC op jacht naar de 2-1. WSC gaat beter voetballen, zonder echt grote kansen. In de 59e minuut komt WSC bijna op achterstand, Bram wordt bijna verrast in de korte hoek. Inmiddels is Jawad in het veld gekomen voor Brandon en even later wordt Samir, uit voorzorg ivm een gele kaart, gewisseld voor Abu. Met 2 JO17-1 spelers, Abu en Appie, erbij gaat WSC meer druk naar voren zetten. In de 62e minuut zet Alex de keeper flink onder druk, hij verovert de bal, maar de hoek is te moeilijk om de bal nog in de goal te krijgen. De vrijstaande Zaka werd helaas niet opgemerkt. WSC krijgt vervolgens nog 2 grote mogelijkheden middels een vrije trap op de rand 16. Beide keren veroorzaakt doordat de keeper bij een uittrap de bal, buiten het strafschopgebied, nog vast heeft. De 2e keer levert dat een gele kaart op voor hem. De 2e vrije trap was ook het dichtst bij een goal, maar de poeier van Alex spatte op de kruising uiteen. VOAB raakt vermoeid en WSC voert de druk op. In de 80e minuut eindigt een mooie aanval bij Koen, maar meer dan een corner hield WSC er niet aan over. De spanning steeg, WSC moest en zou die 2e goal maken. Na 20 minuten smeken mocht Philippe gaan proberen het verschil te maken. “Ik voel echt niets, coach”, jaja, zelfs met een gebroken poot had hij het veld nog wel in willen gaan om de overwinning over de streep te trekken. Helaas, het zou niet gaan lukken. Ook de eerste minuutjes van Rafael zouden hier niet voor gaan zorgen. Het 3e gelijke spel is een feit.

Waar enkele weken terug op 9 punten gerekend werd zijn er uiteindelijk slechts 3 binnen gesprokkeld. Volgende week zit de schorsing van Belmin erop. Hopelijk zet het herstel van Rafael, Philippe en Sam door en zijn ze volgende week weer inzetbaar. Tegenstander is dan echter de koploper SC ’t Zand. Vooralsnog zou ik dan persoonlijk nu nog hopen op een 4e gelijkspel. Maar goed, misschien valt het een keer de goede kant op en zorgen we voor een verrassing in Tilburg….