WSC JO19-1 laat de punten in Dordrecht liggen

2 - 1

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

7 april 2018 15:00

joepie, de eerste echte zomerse dag 2018 is aangebroken. En nog wel op een zaterdag, voetbaldag! De voortekenen zijn goed voor een mooie sportdag. De voorbereiding van de mannen van Khalid is goed geweest, zelfs op 2e Paasdag zijn de mannen nog opgeroepen voor een training!! Vandaag eens kijken of dat resultaat heeft of dat onze lieve heer de toorn over de WSC-ers heen laat komen als vergelding!

Tegenstander is Oranje-Wit uit Dordrecht, de huidige nummer 4 uit onze competitie. Thuis had WSC nog met 6-3 gewonnen, wat eerlijk gezegd aardig geflatteerd was destijds. WSC treedt aan zonder Merijn en Maarten. Philippe en Rafael zijn er wel bij maar niet 100% en starten op de bank. Daarentegen start Dimitri voor het eerst sinds zijn zware knieblessure (kruisband) weer in de basis. Ik zie zijn vader voor de wedstrijd al een schietgebedje doen.

Oranje Wit is een goede ploeg met veel voetbal. Daar ligt ook de kracht van WSC en beide teams zijn ook goed aan elkaar gewaagd. Het eerste kansje is voor Oranje Wit als na een corner in de 4e minuut de afvallende bal hard over geschoten wordt. De wedstrijd is slechts 5 minuten oud als het noodlot toeslaat. Een overtreding op Dimitri, een hemeltergende schreeuw en voorbij is de wedstrijd voor hem. De knie had slechts een tikje nodig aan de zijkant om het weer te begeven. Khalid moet zijn zoveelste verschuiving in zijn basisopstelling maken. De wedstrijd gaat verder. Slechts 2 minuten later valt bij een duel de tegenstander van Samir boven op zijn been/enkel. Ook hier ziet het er niet goed uit. Samir houdt het nog enkele minuten vol maar moet daarna ook het veld verlaten. Met Pasen moet je ook naar de kerk, niet naar het voetbalveld!!
Ondanks deze grote tegenslagen blijft WSC werken en als een team zijn we minimaal gelijkwaardig aan Oranje Wit. WSC krijgt kansen. Een pass op Belmin van Alex eindigt met een schot dat ternauwernood door de keeper tot corner getikt kan worden. Paar minuten later is wederom Belmin dicht bij een goal als hij bij een corner de bal aan de verkeerde kant van de paal kopt. Ook een vrije trap op de rand 16 gaat er niet in. Oranje Wit zet er nog weinig echte kansen tegenover. Voetballend is het zeker een hoogwaardige pot, 2 teams die willen voetballen + een scheids die alles prima aanvoelt zorgen daarvoor. Het is WSC dat verdiend op voorsprong komt. In de 21e minuut is het weer Alex die Belmin met een steekbal de 16 in stuurt, Belmin benut deze buitenkans en zet de 0-1 op het bord. Oranje Wit zet een tandje bij en WSC kan goed bijblijven. WSC is scherp, af en toe té scherp gezien de vele buitenspelsituaties waar de grens van OW steeds happig zijn vlag de lucht in stak. Met 0-1 haalt WSC de rust.

Het is zaak om op de zelfde voet verder te gaan in de 2e helft, proberen de 2e goal te maken en zo de pot op slot te gooien. Het is echter Oranje Wit die de goal maakt. In de 55e minuut kan een van de kleinere spelers van Oranje Wit bij een corner de bal, geheel vrij, hard voorbij Bram koppen, 1-1. Oppassen boys. Paar minuten later is Belmin dicht bij de 1-2 na een pass van Zaka. De keeper redt echter goed. In de 63e min, slecht verdedigen op de achterlijn van WSC en slecht opstellen van Bram bij de 1e paal stelt de spits van Oranje Wit in staat om heel simpel de bal in het doel te schuiven voor de 2-1. WSC is altijd toch weer in staat om goals op een knullige manier weg te geven. WSC moet de achtervolging in. En tegen een sterke tegenstander als Oranje Wit is dat niet simpel. Over en weer krijgen beide teams kansjes, veelal schoten van buitenaf. Beide keepers kunnen hun kwaliteiten nog tonen door goede schoten tot corners te verleggen. Waar WSC zeker recht had op een punt blijven helaas alle 3 de punten in Dordrecht als de wedstrijd na 90 minuten afgefloten wordt.

Al met al een sterke wedstrijd van WSC. 2 Goede teams waar vandaag de gelukkigste gewonnen heeft. Knap hoe WSC is blijven werken en voetballen met vele spelers op posities die ze niet gewoon zijn. Ik weet bijna zeker dat als we niet getraind hadden met Pasen we minimaal 1 punt hadden behaald! Onze lieve heer én Oranje Wit hebben dat nu verhinderd.