2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 16

De Gaard 3
5146AW
WAALWIJK
tel. 0416-361223

Op sportpark de Gaard speelt WSC zaterdag 7 oktober de derby tegen NEO. De 5e wedstrijd voor WSC en weer tijd om de goede reeks een vervolg te geven. Om 12 uur geeft de scheidsrechter het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd.

WSC komt ongelukkig in de eerste fase van de wedstrijd in de problemen, NEO weet een aantal keer met het scherpe spel gevaarlijk te worden voor de goal. Het is dan Daan, Dave en Roel dit hun mannetje staan en de kansen blokken. NEO wordt met name aan de linker kant van het veld gevaarlijk door onzorgvuldige passing en uitverdedigen. Na ingrijpen van Joep verbeterde dit, Luca is naar rechts gegaan en Yassir is links komen te voetballen. In de eerste 10 minuten krijgt WSC wel de kansen maar de afwerking is niet scherp, ballen gaan naast of op de keeper. WSC krijgt wel meer grip op de wedstijd en weet na 10 minuten eindelijk te scoren. Fabian geeft een steekpass op Temesgan en die rond af. Je hoopt dan dat het ijs gebroken is maar het blijft moeizaam, de kansen zijn er maar we zijn niet scherp. Het heeft uiteindelijk 20 minuten moeten duren voor WSC de score kan verdubbelen. Dit keer weet Finn van de Werken de andere Finn aan te spelen in de 16. Finn van de Werken trekt de bal vanuit de achterlijn goed terug en Finn Vergouwe heeft een open kans, 0-2 nar 28 minuten.

En dan gaat het hard! We zitten nog in de eerste helft en het ijs is gebroken, na 2 minuten weet WSC weer te scoren. Dit keer Finn van de Werken zelf op aangeven van Milan, 0-3. Meteen na de aftrap komt Milan weer in balbezit op de rechterkant en geeft een goede voorzet op Finn Vergouwe die zijn 2e maakt, 0-4. En in de 35e minuut net voor het einde is daar weer Milan die 3 assist op zijn naam krijgt. Door weer een bal vanaf de rechterkant de 16 in te passen op Finn Vergouwe en Finn maakt zijn hattrick. Rust na een sterk slotstuk van WSC in de 1e helft.

In de rust gaat WSC wisselen, Robin, Wes, Stijn en Ablel komen erin voor Dave, Temesgan, Finn Vergouwe en Milan. In de rust is nogmaals benadrukt dat we in de 1e helft te lang hebben gewacht met scoren. Die woorden waren nog warm toen de 2e helft begon en de bal zat er al in. Een knappe aanval over links waar Fabian Yassir bediend voor de 0-6. Vanaf dit moment gaat het hard en kan de trainer het niet meer bijhouden.om de 2 minuten valt er een doelpunt door goed voetbal van WSC. De 0-7 is een mooie voorzet van Stijn op Wes die koelbloedig afrondt. De 0-8 een sterke voorzet van Ablel op Yassir. De 0-9 een eigendoelpunt van NEO, het schot van Stijn wordt geblokt en gaat de goal in. Stijn wilde de goal na de wedstrijd nog opeisen.

Na de 0-9 gaat WSC wisselen, Luca komt eruit voor Milan. Hierna komt de 0-10, een goede assist van Yassir op Wes die de bal goed intikt in de 16. De 0-11 is voor Finn van de Werken op aangeven van Yassir. De 0-12 is de laatste actie van Finn van de Werken, die geeft een goede voorzet uit de corner op Fabian en Fabian kopt de bal in de goal. Dit was de laatste actie van Finn en wordt vervangen door Finn Vergouwe. 0-13 is nogmaals voor Wes die gretig wordt om een hattrick te maken. Wess rond weer een assist van Yassir goed af. Tot slot de 0-14 van Wes, zijn hattrick is een feit.

Het is een lang verslag met veel namen maar een paar zijn we nog vergeten, Roel heeft het doel goed schoongehouden en heeft weer een clean sheet. Giel speelde sterk op het middenveld en wist de controle goed te houden. Verder mag Wessel volgende week weer gaan knallen.

Een goede wedstrijd van WSC waarin de trainingsstaf goed wordt toegepast. WSC heeft nog 2 thuiswedstijden te gaan in de competitie. Op naar volgende week tegen Gilze.