2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 16

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Het is zaterdag 23 september en WSC begint aan de 3e wedstrijd van de beker competitie. WSC moet Finn Vergouwe en Giel missen deze wedstrijd maar beschikt verder over een compleet team.

Om 11:33 uur begint de wedstrijd op een zonnig hoofdveld. Roel heeft af en toe behoorlijk last van de laagstaande herfst zon. WSC begint scherp en laat al snel zien dat ze vervolg willen geven aan de goede trainingen van de afgelopen week.

RKDSV uit Diessen laat zich vaak zien via hun spits. De boomlange nummer 14 wordt in de beginfase nadrukkelijk met lange ballen gezocht maar Dave en Robin pareren de plaagstootjes goed. Stijn op links en Luca na een lange blessure weer terug op rechts maken de verdediging compleet en moeten alert zijn op de counter van de tegenstander.

De counter wordt het wapenfeit van RKDSV omdat WSC veel en lang in balbezit is. Door de afwezigheid van Giel is Finn op 6 komen te spelen en zorgt samen met Tes en Daan voor de verbinding met de aanval.Voorin is Ablel na absentie weer terug en speelt samen met Wessel en Milan.

In het begin is het nog wat rommelig met de passing maar WSC weet via de zijkanten toch de aanval te zoeken. Zo komt Wessel een paar keer 1 op 1 op de keeper maar passeerde hem niet. Onze mannen proberen wel maar alle ballen eindigen recht op de keeper.

In de 13e minuut is het wel raak, vanuit de verdediging wordt Finn gevonden. Hij stuurt Wessel in de diepte weg en die komt 1 op 1 met de keeper. Na een paar missers is het nu raak, hij schiet de bal netjes in de hoek.

WSC wil wel maar is niet scherp genoeg. De kansen worden gecreëerd en de bal gaat goed rond. Vanuit de as wordt de bal verlegd wat zorgt voor ruimte op de flanken. 13 minuten na het 1e doelpunt wordt WSC gevaarlijk in de 16 en RKDSV weet de bal niet weg te werken. De bal komt voor de voeten van Finn en zonder na te denken schiet hij de bal met een heerlijk afstandsschot op goal. 2-0!! Een heerlijk doelpunt…

Verder in de 1e helft weet WSC niet door te drukken en daarom zichzelf niet te belonen. De rust breekt aan en een goed moment om de mannen weer aan te sporten.

WSC gaat wisselen en Luca, Ablel en Stijn verlaten het veld. Zij worden vervangen door Wes, Fabian en Yassir. Belangrijkste is het belonen van jezelf voor het goede spel van de 1e helft.

In de 3e minuut van de 2e helft is het al raak. Een goed vervolg dus! Wessel houdt goed overzicht en ziet Finn vrij staan. Die weet door een goed geplaatst schot de 3-0 op het scoren bord te brengen. Goed vervolg dus maar WSC ziet er hongerig uit. Weer komt Wessel gevaarlijk door. Nu bereikt hij Wes, die neemt hem goed aan en werkt gelijk af, 4-0 in de 43e minuut.

RKDSV heeft geen kans meer gecreëerd en alle lange ballen worden direct opgevangen door WSC. In de 51e minuut gaat WSC nog eens wisselen, Tes en Milan verlaten het veld voor Ablel en Stijn. 2 minuten heeft Robin de bal net over de middenlijn, met een goed geplaatst schot bereikt hij Wessel en die werkt meteen af. 5-0 in de 53e minuut.

WSC heeft aandacht voor de counter maar door het behoud van balbezit komt de verdediging weinig in problemen.

In de 56e minuut maar Wessel zijn hatrick compleet. Op aangeven van Wes zet hij 6-0 op het scorebord.

WSC houdt het tempo hoog maar moet aandacht hebben voor de beide zijden van het veld. Na het verleggen van het spel wordt Ablel gevonden, die speelt met een goede pass Wes in en maakt zijn 2e van we wedstrijd. 7-0 in de 64e minuut. Het laatste doelpunt maakt Wessel in de 69e minuut, Yassir stuurt Wessel diep en die maakt de 1 op 1 goed af.

Een goede wedstrijd voor WSC en komt hiermee op 6 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week weer een uitwedstrijd naar Hilvaria.