WSC JO19-1 neemt de punten mee uit Roosendaal

0 - 3

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

24 februari 2018 15:15

M. Reuvers

Na de valse start van vorige week krijgt WSC vandaag de kans op eerherstel. De tegenstander van vandaag is  RBC Roosendaal waar thuis met 4-1 van gewonnen was. Spelend in het stadion van RBC op een verschrikkelijke (kunst-)grasmat. Ook apart is dat het parkeerterrein van het stadion voorzien is van slagbomen! Betaald parkeren?? Je zou er maar spelen en 3-4 x per week je ticket moeten afrekenen.

Er is de afgelopen week veel gepraat binnen de groep. Zo’n instelling als vorige week kan ons nog een hele lastige 2e competitiehelft opleveren. Kijken of de spelers het opgepakt hebben. Onder een mooi zonnetje start de wedstrijd om 15.15 uur. WSC start prima, het laat de bal rond gaan en maakt gebruik van de ruimte die RBC ons geeft. In de 12e minuut resulteert dat al in een doelpunt. Een corner van links door Philippe wordt knap door Merijn binnen gewerkt, 1-0. Een goed begin, zeker als krap 3 minuten later het weer raak is. Wederom uit een corner, wederom van Philippe, zeilt de bal over alles en iedereen heen. Bij de 2e paal staat Zakkaria vrij en hij poeiert de bal hard en hoog in het doel, 2-0. RBC lijkt rijp voor de slacht te zijn. Zeker als in de 20e minuut Rafael de 3-0 binnen schiet. Helaas gaat de vlag omhoog, volgens vele (ook RBC spelers) onterecht, maar de scheids volgt de grens en het doelpunt wordt niet geteld.
De voorsprong verlamt WSC, lijkt het. De concentratie zakt wat weg en RBC raakt beter in de wedstrijd. Voor rust levert dat nog 2 hele grote kansen op voor RBC. Maarten en Bram treden beide een keer handelend op en voorkomen zo de aansluitingstreffer.
Raar eigenlijk om NIET tevreden de kleedkamer op te zoeken met een 2-0 voorsprong. Khalid maant de boy’s tot scherpte, “geef dit niet weg!”

Helaas blijft het spel van WSC zeer matig. Vele foute passes en WSC heeft absoluut geen controle op het middenveld. Hierdoor wordt de voorhoede ook niet bereikt en krijgt RBC een optisch overwicht. Grote kansen levert dat niet op want RBC is niet bij machte om de laatste linie van WSC echt te testen. De 2e helft moddert zo verder. Op het moment dat Sebastiaan het middenveld komt versterken lijkt er wat rust in het team te komen. Dit resulteert ook weer in wat kansjes voor WSC, ook omdat de pijp leeg raakt bij RBC. Sebas stuurt in de 83e minuut Alex weg, zijn schot gaat naast. Even later een voorzet van Belmin die door Brandon op de paal gekopt wordt. In de 90e minuut dan toch nog een goal, Brandon stuurt Alex diep en kan vrij op de keeper af gaan. Hij is niet zelfzuchtig en legt de bal af op de inkomende Belmin die de 3-0 mag binnen tikken.

Zo wordt een zeer matige wedstrijd, al wordt dit door de toeschouwers die op de tribune zaten tegen gesproken (zij vonden het een goede wedstrijd!?!), beloont met 3 belangrijke punten. Dat was voor ons vandaag het belangrijkste, de 3 punten. Het feit dat we de nul hebben gehouden is ook wel een keer lekker. Natuurlijk is dit weer een basis om verder te gaan. Nagenoeg iedereen is weer fit en dan kunnen we weer aan de automatisme gaan werken. Ook krijgt Khalid dan weer de mogelijkheid om de sterkste, fanatiekste en gemotiveerdste spelers op te stellen, want niemand is in dit team zo belangrijk om met minder dan 100% inzet binnen de lijnen te komen of te blijven. En zo zou het ook moeten zijn. Volgende week thuis tegen MOC, daar hebben we nog iets tegen recht te zetten na de verdiende nederlaag in de uitwedstrijd.