AALST GLD
tel. 0418-671261

Op deze bewolkte herfstdag vertrokken we naar Aalst “in de klaai” , aan de overkant van de Maas.

Na een gedegen warming-up waren onze jongens klaar voor de strijd.

Door een uitgelopen wedstrijd “op ons veld” begon de wedstrijd een klein kwartiertje later. Wessel kon als dispensatiespeler deze wedstrijd helaas niet meedoen. De startende reserves waren Milan, Wes, Fabian en Yassir.

Een fel startend Roda Boys zetten WSC direct vast en in de 2e minuut kwamen ze vanaf de linkerkant opzetten en sneden door onze verdediging. Een strak schot belandde via de binnenkant van de paal in het doel, Roel was kansloos 1-0. WSC was gewaarschuwd en rechtte de rug, door goed combinatievoetbal van achteruit werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Giel en Finn vdW vuurden harde schoten maar mistten helaas net het doel.

In de 12e minuut werd Stijn gewisseld en kwam Yassir in het veld. Luca op de rechtsbackpositie zat de tegenstander kort op de huid, hij had hem volledig in de zak waardoor het gevaar van deze kant was geweken.

In de 22e minuut scoorde Ablel met een prachtige hakgoal uit een voorzet van Yassir, de 1-1 was een feit. WSC bleef dreigend en in de 28e minuut glipte WSC door de verdediging, Ablel schoot de bal helaas net naast het doel.

De eerste helft liep tegen het einde en op het moment dat niemand er meer op rekende slalomde Finn vdW vanaf de linkerkant door de defensie van Roda Boys. Hij legde de bal af aan Finn V welke de bal achter de keeper punterde, 1-2. Dit was een prima moment op slag van rust.

Uit de kleedkamer gekomen bleek het weer een stuk slechter te zijn geworden. Het regende volop en een harde wind trok over de velden. Als dit maar geen invloed had op het spel van de 2e helft…. Na rust kwamen Wes, Fabian, Milan en Stijn in het veld. Tes, Luca, Finn V en Daan startten op de reservebank.

Roda Boys wilden de achterstand zo snel mogelijk gelijktrekken maar door enkele mooie reddingen van Roel hadden ze geen schijn van kans. Het spel was in de 2e helft een heel stuk minder dan in de 1e helft, het mooie combineren en de bal in de ploeg houden was erg lastig.

In de 52
e minuut was er even een benauwd moment, Dave passte de bal voorlangs het eigen doel direct in de voeten van Roda Boys. Gelukkig stond het vizier niet op scherp en schoten ze de bal net naast het doel.

Echter 1 minuut later maakte Roda Boys de 2-2. Mede door de harde wind was dit afstandsschot onhoudbaar.

In de 55e minuut kwamen Daan en Luca weer in het veld en werden Yassir en Ablel naar de kant geroepen.

WSC kon de weg naar voren maar moeilijk vinden, Wes kreeg nagenoeg geen ballen. De wedstrijd verliep in deze fase wat rommelig maar WSC bleef erin geloven.

In de 63e minuut werd een aanval van Roda Boys strak verdedigd door Dave en verwerkt tot een corner. Kort daarna probeerden Roda Boys met een afstandschot Roel te passeren maar met een spectaculaire duik werd de bal weggestompt.

Het zag ernaar uit dat deze pot zou gaan eindigen in een gelijkspel maar WSC nam daar geen genoegen mee. WSC bleef strijden om de wedstrijd over de streep te trekken.
Uiteindelijk was het Finn vd W die rond de 65e minuut de bal kreeg aangespeeld en via een prima individuele actie de bal tegen de touwen punterde 2-3. De buit was binnen en de 3 punten konden mee naar Waalwijk.

Een prima resultaat dat moed geeft voor de volgende wedstrijd.