WSC JO15-2 wint uitwedstrijd in barre omstandigheden

Stadsweg 1
4931HV
GEERTRUIDENBERG
tel. 0162-515986

Zaterdag 18 november stond er een late uitwedstrijd ( 15.00) tegen Right Oh op het programma. We arriveerden erg vroeg in Geertruidenberg waardoor er geen plek op de velden was om een warming up te doen. De tijd werd door sommige spelers gedood door in de kantine een lekkere tosti te eten. Koffie in de kantine was trouwens niet te drinken.

Dan nu de wedstrijd:

Door de aanhoudende harde regen werd het een moeilijke wedstrijd op een steeds zwaarder wordend veld. Er ontstaan steeds meer plassen/modderpoelen op het veld. Ondanks deze omstandigheden werd er toch leuk combinatievoetbal afgeleverd door de ploeg uit Waalwijk en ging het balletje goed rond. Er werd ook prima over en weer gecoacht en af en toe een professionele overtreding werd ook niet geschuwd.

Wessel kwam in de eerste 10 minuten een aantal keer goed door op links, maar het was Right OH die de eerste echt grote kans kreeg: een schuivertje op de paal en ook de rebound eindigde op het houtwerk. WSC kroop door het ook van de naald. WSC bleef echter dreigender, maar zonder echt gevaarlijk te worden.  Dat veranderde echter aan het einde van de eerste helft. Een kans van Ablel werd goed verdedigd en de daaruit voortgekomen corner zorgde voor een grote kans voor Temesgan. Deze kans werd vakkundig door de keeper gepakt. Door de aanhoudende druk kon de openingstreffer niet uitblijven: Wes gaf een lekker steekballetje op Wessel die de bal vakkundig langs de keeper schoof. De verdiende 0-1 stond op het bord in de 34e minuut. Voordat het rustsignaal klonk kwam Right OH er nog een keer gevaarlijk uit. Deze kans werd echter door Robin en Dave perfect tot corner verwerkt.

Het rustsignaal klonk en werd de droge kleedkamer opgezocht.

Na de rust werden er 3 verse krachten op de zeiknatte mat gebracht. Luca, Fabian en Finn V kwamen in de ploeg en Wes, Milan en Daan konden de droge dug-out opzoeken. Voordat de 2e helft goed en wel begonnen was , kreeg Ablel al een grote kans die helaas doel miste. De 2e helft vertoonde hetzelfde spel als de 1e helft: WSC had het beste van het spel en Right Oh kwam er af en toe dreigend uit. Tijdens zo'n dreigende aanval van Right Oh, ontstond na een kwartiertje een 1 op 1 situatie met onze keeper, waar Roel als winnaar uit kwam. De 0-1 bleef hierdoor op het scorebord staan. Verder dan wat losse flodders op het doel van Right Oh kwam WSC niet tot de 27e minuut: toen joeg Finn V met een absolute screamer de bal vanaf de 16 tegen de touwen. 0-2 !!!!!! De ontlading was groot, omdat dit wel eens de beslissing kon zijn.
Na deze 0-2 was het aan de keeper van Right Oh te danken dat de score niet hoger opliep. Met een paar zeer goede reflexen hield hij de rest van de wedstrijd zijn doel schoon.

Conclusie: een terechte 0-2 overwinning in moeilijke omstandigheden.