Topper WSC JO17-1 tegen Zwaluw VFC eindigt in een 2-2 gelijkspel.

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Vandaag stond voor WSC de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 in rangschikking op het programma ; Zwaluw VFC. De tegenstander uit Vught begon sterk aan de wedstrijd en was erg geduldig in de opbouw. Voor WSC was het even zoeken tegen een 5-mans verdediging en het kreeg geen controle over het spel. Tot grote kansen kwam Zwaluw VFC echter ook niet, tot dat WSC een corner tegen niet goed verwerkte en door aarzelend en matig verdedigen viel de 0-1. Een behoorlijke tegenvaller voor de mannen.

Onder zeer lastige weersomstandigheden, de regen viel met bakken uit de hemel, knokte WSC zich terug in de wedstrijd en 10 minuten voor de rust kwam het op 1-1. Een strakke voorzet van Vico werd door een verdediger van Zwaluw VFC in het eigen doel gewerkt.

Kort daarna stond WSC alweer op achterstand. Ook dit keer vanuit een corner die door de behoorlijk vrijstaande spits hard werd binnen gekopt. Met een 1-2 achterstand werd de rust bereikt.

Na rust was er een sterker WSC te zien. Het voetbal was niet eens erg goed maar het lukte nu wel om de tegenstander onder druk te zetten. Milan hield achterin de sterke spits volledig uit de wedstrijd en mede hierdoor kwam de tegenstander niet meer aan hun spel toe. Een mooi schot van Vico had een doelpunt verdiend, de paal stond helaas de 2-2 in de weg. WSC bleef aandringen en werd metname uit de vele vrije trappen en corners gevaarlijk, maar de gelijkmaker bleef uit.

In de 65e minuut viel de 2-2 dan toch. Een strakke vrije trap van Menno werd bij de tweede paal keurig ingekopt door Arda. Een spannend laatste kwartier volgde.

Beide ploegen speelde vol voor de winst maar tot grote kansen kwamen ze niet meer. Ook niet in het flink aantal minuten blessuretijd die door de scheidsrechter werden bijgeteld. De uiteindelijke 2-2 stand is een terechte uitslag voor beide teams in een vooral spannende wedstrijd.