WSC JO19-1 fortuinlijk 3 punten rijker tegen Sarto

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

21 april 2018 15:30

P. Jansen

Onbekend

Het zijn geen makkelijke weken geweest voor onze boy’s. Onverdiende nederlagen tegen Kloetinge en SC ’t Zand in 1 week hakken er best in. Vandaag is SARTO op bezoek, net 1 punt onder ons in de competitie. In november was de wedstrijd in Tilburg in een 2-2 geëindigd.

Koen is er helaas niet bij, Merijn en Dimitri zijn nog geblesseerd. Rafael is op de weg terug, maar nog verre van 100%, Maarten en Sam moeten starten om een volledig elftal op de been te brengen. Gedurende de wedstrijd zouden Abu, Job en Tim Kapteijn aansluiten vanuit de B1. Het weer is zomers, een mooie dag om deze oh zo belangrijke “6-punten” –wedstrijd te spelen. WSC start goed wat al resulteert in een 1-tegen-1 van Alex waarbij de keeper van Sarto knap redding brengt. Nog geen minuut later weet Zakaria een bal van een paar meter voor een vrijwel lege goal nog over te krijgen. Als hij dit 10 x moet proberen lukt hem dat géén 2 x. Dus ondanks 2 hele grote kansen nog 0-0 op het scorebord. Beide teams zijn wel aan elkaar gewaagd, echter waar de voorgaande wedstrijden WSC lekker aan het combineren was oogde het nu wat chaotisch. Enorm veel balverlies, verkeerde passes, verkeerde aannames en keuzes. SARTO was dreigend via een snelle spits. Toch was het WSC dat op voorsprong kwam. In de 16e minuut komt de bal via Brandon bij de snelle Alex, van rechts snelt hij de 16 in en rond de bal mooi af, 1-0. Niet lang daarna weer Brandon die Alex weer vrij zet, nu kiest Alex ervoor om de bal te geven naar Belmin, die ook in een kansrijke positie stond. Belmin krijgt de bal echter niet voorbij de sterke keeper en houdt er slechts een corner aan over. Daarna neemt SARTO toch wel het heft in handen. Alleen al in de 1e helft moet Bram al 4 x handelend optreden bij 100% kansen voor SARTO. Steeds kwam Bram er als overwinnaar uit. De rust werd gehaald met 1-0, maar met meer geluk dan wijsheid (én een goede keeper!). WSC oogde slap en ongemotiveerd, net of ze bevangen waren door de hitte.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld. SARTO werkt er harder voor, speelt meer als een team en WSC oogt wat onbeholpen. In de 52e minuut beloont SARTO zich met de verdiende 1-1 als een lage voorzet simpel binnen getikt wordt. WSC zet er maar weinig tegenover en SARTO dringt aan voor meer. Maar dan plots toch een goal, voor WSC nog wel. In de 68e minuut een pass van Tim Kapteijn over de verdediging van SARTO, Alex staat buitenspel maar hij blijft verstandig genoeg van de bal af. Dit brengt wat verwarring bij SARTO, want Belmin is er als de kippen bij om als “back-up” te dienen en de 2-1 binnen te schuiven. Iets tegen de verhouding, maar wel lekker. Net ervoor was bij een duel op de achterlijn bij SARTO een verdediger ongelukkig op zijn pols terecht gekomen waarbij aan de stand van de pols een breuk zeer waarschijnlijk leek. BETERSCHAP!!
Maar goed, 2-1 op het bord en nog 20 minuten te spelen. Kijken of WSC vertrouwen put uit dit deze voorsprong. Dat lijkt erop als Philippe in de 74e minuut een bal voor geeft, half in de 16, waar Tim de bal in 1x op zijn pantoffel neemt en de bal schitterend langs de keeper knalt, 3-1. Toch recht SARTO zijn rug en krijgt in de 85e minuut een penalty bij een ongelukkige botsing in de 16, 3-2. Wordt het toch nog spannend. WSC krijgt nog een grote kans als Belmin een voorzet van Philippe op de lat kopt. Het slotwoord is voor onze man van de wedstrijd, Bram! In de allerlaatste seconde van de wedstrijd wordt de spits van SARTO nog vrijgespeeld op de rand 16. Zijn goede inzet wordt met een katachtige redding door Bram gestopt. De 3 punten zijn binnen.

Een hele belangrijke overwinning vandaag op een goede tegenstander. Eerlijk is eerlijk, persoonlijk vond ik SARTO beter. Maar goed, tegen Kloetinge waren wij beter en kregen wij ook 0 punten als beloning. Zo is voetbal. Soms is het resultaat belangrijker dan goed voetbal, zeker tegen een directe concurrent. Aankomend weekend weer een belangrijke pot als JEKA Breda op bezoek komt. Als we die winnend afsluiten dan is directe handhaving, zonder nacompetitie, heel dicht bij.