0 - 1

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

26 mei 2018 15:00

W. Ippel

Het seizoen is ten einde. Nog 1 wedstrijd, uitgerekend tegen ASHW. Het team waar we dit seizoen slechte ervaring mee hebben gehad. Thuis, verspreid over 2 duels, met 0-3 verloren. We hadden dus wat recht te zetten in Hendrik Ido Ambacht. WSC speelt nergens meer voor, ASWH hoopt rechtstreekse degradatie of mogelijk zelfs de nacompetitie nog te kunnen ontlopen. De coach had al geïnformeerd hoe WSC deze wedstrijd zou gaan benaderen……….voor de WINST natuurlijk. Hij had op een ander antwoord gehoopt.

De wedstrijd zou helaas niet zo verlopen als vooraf gehoopt. Al bij aankomst werd ons het verschrikkelijke nieuws gemeld dat de moeder van een van de ASWH-spelers net een ernstig ongeluk had gehad. De wedstrijd wilde men wel spelen, mogelijk alleen iets later starten. Dat zou uiteindelijk 10 minuutjes later worden, respect voor het team. Dan was er ook nog het weer, > 30 graden volle bak in de zon op een kunstgras veld dat harder was dan de eikenhouten vloer in mijn woonkamer. Dan speelt ook nog eens de Ramadan mee. 3 Spelers plus de halve staf werden onthouden van vocht en eten.

Het begin van de wedstrijd is licht voor ASWH. Zij tonen de meeste wil om de hitte te trotseren. Kansen levert het niet op, maar WSC heeft moeite om de bal over de middenlijn te krijgen. Toch is de eerste kans voor WSC als Brandon zijn hoofd niet goed tegen de bal kan krijgen. Aangezien dit in het 5-meter gebied van de keeper is kun je spreken van een grote kans. Paar minuten later dan ook een goede kans voor ASWH als een bekeken schot van rand 16 ternauwernood tot corner getikt kan worden door Bram. De wedstrijd verloopt slordig, ontzettend veel foute passes, over en weer. Kleine kansen voor Merijn en Philip (schot) stranden. In de 40e minuut een enorme kans voor ASWH als de spit 1-op-1 richting Bram stormt. Bram is sterk vandaag en stopt de inzet. Er valt wel een goal voor de rust. Brandon jaagt in de laatste minuut goed op de bal, slecht weg werken door ASWH stelt Belmin in staat de bal definitief te veroveren en hij rond de 1-tegen-1 situatie perfect af, 0-1.

Na de rust wordt veelvuldig langs de kant van de lijn in de dug-out van ASWH contact gezocht met “de andere velden”. RBC staat met 2-1 voor en dat is een slecht teken. Nog 1 goal van WSC of RBC veroordeeld ASWH tot degradatie. In het begin van de 2e helft krijgt WSC een aantal grote kansen, helaas niet besteed aan Belmin, Philip en Brandon. Zakaria komt in de 60e minuut in het veld voor de leeg gestreden Merijn. In de drinkpauze worden Koen én Philip nog gewisseld voor Rick en Jawad. ASWH probeert van alles en krijgt een aantal goede kansen, de druk straalt van de spelers af en misschien ontbeert daardoor het laatste zetje om de goal te maken. Halve kansen worden door Bram of onze defense vakkundig onschadelijk gemaakt. Dan met nog een kwartier op de klok het verlossende belletje, RBC verliest en is hierdoor gedegradeerd. De meeste spanning is voor ASWH hiermee eraf, het wordt nacompetitie voor hun. WSC krijgt nog wat kansen middels een schot van Zakaria en een 1-op-1 van Belmin, zonder uiteindelijk doel te treffen. Zo wint WSC zijn laatste wedstrijd, een kleine revanche.

ASWH zal het lastig krijgen in deze zware nacompetitie. WSC sluit een wisselend seizoen af met een mooie 5e plaats, op ruime achterstand van de top 4. Vele blessures hebben het een lastig seizoen gemaakt. Daarom moeten we blij zijn met dit resultaat. Blijer moeten we zijn met de sfeer en de inzet dit jaar. Een leuke groep die ook na het voetbal elkaar weet te vinden. Waar andere jaren wel eens een kloof zat tussen de 1e en 2e jaars was daar dit jaar geen sprake van. Dat zie je terug op het veld en buiten het veld. Het was nog laat gezellig bij WSC en er komen weer een aantal goede, trouwe WSC-ers aan om een stabiele, goede, seniorenafdeling en selectie te maken. Een selectie met voornamelijk spelers uit eigen jeugd. Zo moet het.