WSC JO19-1 laat kampioenskandidaat Kloetinge ontsnappen

Kloetinge JO19-1

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

14 april 2018 15:30

O. Kassem

Na de zware uitwedstrijd tegen de nummer 4 in onze competitie, Oranje Wit, vorige week nu weer een zware tegenstander. Kloetinge uit Zeeland, de trotse koploper in onze competitie en verantwoordelijk voor onze grootste nederlaag dit seizoen,  7-2.

Het vertoonde spel vorige week gaf hoop op een goed resultaat vandaag. Ook vandaag moeten we weer een aantal spelers missen. Merijn, Rafaël, Dimitri, Samir en Sam zijn er niet bij en dat zijn niet de minste. Toch staat er weer een elftal in het veld dat het Kloetinge erg lastig kan gaan maken.
De wedstrijd start om 15.30 uur onder heerlijke voetbalomstandigheden en WSC zet gelijk druk. De eerste kansen zijn dan ook duidelijk voor WSC. Zakaria en Belmin krijgen kansen om de score te openen en Philippe schiet een vrije trap net naast. Toch is het Kloetinge dat de score opent. In de 20e minuut krijgen zij een meter of 10 over de middenlijn een vrije trap. Tot ieders verrassing werd deze in 1 x op goal geschoten. Bram, die klaar stond om een voorzet voor de luchtmacht uit Zeeland weg te kapen, zag te laat dat de bal op doel kwam. Met de grootste moeite kon hij nog een hand tegen de bal krijgen. Die stuiterde echter via de lat terug het veld in. Kloetinge was scherper en eerder bij de bal en kon de 0-1 op het bord schieten. Het lukt WSC ook bijna iedere wedstrijd om een goal bijna letterlijk weg te geven. WSC moet weer in de achtervolging. Kloetinge is een groot en sterk team, in de 1e wedstrijd had WSC het erg moeilijk met de positiewisselingen van de middenvelders en hun voorhoede. Zeker hun nr. 10 maakte het toen ons erg moeilijk. WSC was nu alert, Kloetinge had moeite met WSC, Tim en Sebastian behoorde beide tot de uitblinkers bij WSC en gaf weinig weg aan Kloetinge. Met 0-1 werd de rust bereikt.

In de 2e helft eigenlijk het zelfde beeld. 2 Goed voetballende ploegen, veel inzet en passie waarbij WSC de bovenliggende partij blijft. Een grote kans in de 49e minuut als Zakaria dreigend de 16 in komt vanaf links. Zijn strakke, lage, voorzet kan helaas door Brandon niet tot doelpunt getorpedeerd worden. Toch komt de beloning voor WSC als Maarten het eindstation is van een mooie combinatie, beheerst schuift hij de verdiende 1-1 binnen. Er ontpopt zich een spannende wedstrijd, op het scherpst van de snede. De goed leidende scheidsrechter laat het echter geen moment uit de hand lopen. WSC gaat op jacht want Kloetinge oogt aangeslagen. Beide laatste linies zijn vandaag echter goed in vorm. Toch hangt er een verrassing in de lucht als het duel zich meer en meer gaat afspelen op de helft van Kloetinge. Vrije trappen net buiten de 16 van Philippe en Tim (Kapteijn, JO17-1) zorgen voor gevaar en ook Alex zorgt nog voor gevaar. Als iedereen zich lijkt te berusten in een gelijkspel begaat de scheids zijn enige (grote) fout van de wedstrijd. Bij een corner van Kloetinge stompt Bram de bal half weg. Een speler van Kloetinge, die de bal achterna snelt (van het doel af) wordt heeeeel licht geraakt (zoals honderd keer in een wedstrijd gebeurd) en valt. Tot ieders verbijstering wijst de leidsman naar de stip. In een fractie van een honderdste seconden moet de scheids een beslissing maken, 9 van de 10 keer zal hij door laten spelen. Potdimme, vandaag die 10e keer. Kloetinge verzilvert dit kadootje met plezier. Wat een anticlimax van een mooie voetbal middag. Een mooie spannende wedstrijd die vandaag een ONTERECHTE winnaar krijgt.

Maar ja, zo is voetbal. Kloetinge zal waarschijnlijk kampioen worden, terecht, maar vandaag spraken ze zelf van “geluk”, “mazzel” en “een makkelijk verkregen penalty”. WSC koopt er niets voor. Na Oranje/Wit weer nul punten waar minimaal 1 punt terecht zou zijn geweest. De staf kan de jongens alleen maar complimenteren voor hun inzet, teamgeest en passie. Ooit zal het dubbeltje onze kant op gaan vallen. Mogelijk a.s. woensdag als we voor de halve finale van de beker tegen SC ’t Zand spelen.