WSC JO19-1 boekt goede overwinning op naaste concurrent MOC ‘17

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

5 mei 2018 15:30

D. Dietvors

Onbekend

Nog 5 wedstrijden tot het eind van deze competitie. Een competitie die voor WSC wisselend verloopt. Goede wedstrijden worden net zo vaak afgewisseld met matig tot zéér matige wedstrijden. Vorige week erg matig tegen JEKA. Vandaag is de tegenstander MOC’17 uit Bergen op Zoom, met een iets minder doelsaldo net boven ons op de ranglijst. De winnaar van vandaag kan toch wel voor 100% zeggen dat ze volgend seizoen zeker weer in de 4e divisie spelen.

Maar zoals je bij meerdere clubs ziet kan er binnen 1 seizoen veel veranderen. Zo heeft MOC’17 een geheel ander team als in de uitwedstrijd, die door WSC volslagen kansloos werd verloren. Meerdere spelers zijn bij hun doorgeschoven om het 1e seniorenteam te versterken. Altijd een lastige keuze voor een club. Mede hierdoor speelt MOC’17 met meerdere B-spelers vandaag en volgens de supporters slechts één 2e-jaars A-speler. Echter ook WSC is bij lange niet op volle oorlogssterkte. Tim Nannes en Alex genieten van een vakantie, Merijn, Dimitri, Maarten, Philippe én Rafael zijn verhinderd door blessures. Dus ook 7 (!) spelers die vervangen moeten worden. Gelukkig speelt de B1 niet waardoor Abu, Appie, Tim én Job aan kunnen sluiten. De eerste 3 starten zelfs in de basis als om 15.30 uur de wedstrijd onder prachtige omstandigheden begint. Het eerste kansje is voor WSC als Belmin in de 5e minuut over schiet, MOC’17 start echter feller en weet WSC naar achteren te drukken. De defensie moet nog warm draaien waardoor MOC zeker de eerste 10-15 minuten de duimschroeven flink aan draait. In de 9e minuut een 100% kans als door slecht uitverdedigen de spits van MOC 1-op-1 naar Bram stormt, zijn goede inzet wordt goed door Bram tot corner getikt. Na een kwartier spelen raakt WSC wat ingespeeld en weet het spel wat meer naar zich toe te trekken. In de 22e minuut het eerste doelpunt, de levensgevaarlijke en supersnelle Samir stoom mee op naar voren. Op rechts krijgt hij de pass en weet bij de achterlijn de bal direct laag voor te geven op de vrije Belmin, die heeft 2 pogingen nodig om de bal achter de keeper te krijgen, 1-0. Samir is zo’n speler die volgend jaar een nieuwe impuls kan geven aan ons 1e senioren team. Hopelijk is WSC in staat dit soort spelers bij de club te houden! WSC krijgt voor het rustsignaal nog meerdere kansen. Het vizier van, met name, Belmin staat nog niet op scherp. Een schot op de paal, kopbal en schot in de laatste 5 minuten vinden geen doel. Met 1-0 bereikt WSC de rust, een gevaarlijke stand, maar het vertoonde spel verleidde zelfs de bank tot positieve feedback naar de spelers (bedankt Philippe) wat gelijk weer merkbaar is in de spirit van het team. MOC kon zijn borst nat maken voor de 2e helft!

De 2e helft begint gelijk goed met een prachtige steekpass van Koen op Belmin. Zijn schot gaat echter hoog over. Kort daarna een enorme kans voor MOC die gelukkig niet in het doel verdwijnt. Uit de aanval die daaruit volgt weet Belmin de bal goed op te jagen, hij wringt zich uitstekend langs zijn tegenstander en schuift onberispelijk de 2-0 binnen. Prachtig om te zien hoe Belmin zelf de bal veroverd, man uitspeelt, kans creëert en scoort. Het contrast is soms erg groot, de meest simpele ballen kan hij verprutsen en de kleinste kans kan hij verzilveren. Maar altijd een tomeloze inzet! Prachtig. Je ziet na deze goal dat het geloof bij MOC wegsijpelt. Het teamspel verdwijnt en sommige spelers proberen met oeverloos gedribbel nabij Bram te komen. WSC gaat ontspannen spelen, laat de bal rond gaan en creëert meerdere kansen. Inmiddels is Job ingevallen en bij hem begint de aanval die tot de 3-0 leidt. Via rechts krijgt hij van Brandon de steekpass, zijn lage voorzet gaat richting Belmin waar, uiteraard, ook de gehele defensie van MOC zich op richt. Zijn overstap is prachtig en stelt Tim in staat te scoren. Tim heeft nu 3 goals in 4 wedstrijden bij de JO19-1, een mooi gemiddelde voor een B-speler. In de 80e minuut komt de eindstand op het bord als Jasper mooi Belmin vrij zet voor de goal, die zijn 3e van de wedstrijd binnen tikt, 4-0. De wedstrijd is al lang gespeeld. MOC vindt het best en legt zich neer bij deze verdiende nederlaag.

Een hele nuttige overwinning die ons nagenoeg zeker vrijwaart van de nacompetitie. We staan nu zelfs 5e omdat Rijen verloren heeft. Naast de wedstrijd was ook de 3e helft weer het vermelden waard. Mooi te zien hoe hecht het team is geworden dit jaar. Nog 4 wedstrijden knallen, misschien zit er dan nog een toetje (promotiewedstrijden) aan te komen. Oh ja, Antonio, mocht Rafael het vergeten! Bij de BBQ op het einde van het seizoen bij Sam wordt jouw toprecept van de inktvis op het menu verwacht. Mjammie………