WSC JO19-1 wint prestige wedstrijd tegen RIJEN

1 - 2

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

12 mei 2018 14:45

A.E.M. de Leeuw

Met nog 3 wedstrijden te gaan is WSC veilig, net als de tegenstander van vandaag, RIJEN. Rijen dat een goede periode na de winterstop heeft gehad en momenteel gelijk staat met WSC (met een iets minder doelsaldo). Gaat het vandaag dan nergens meer om? Jawel, de 5e positie en daarnaast wil WSC de hoop levend houden om de 3e periode te winnen (bij kampioenschap van Kloetinge nog altijd mogelijk).

Op een heerlijk grasveld Rijen wordt om 14.45 uur afgetrapt. Daar de laatste weken back-up aanwezig was vanuit de B1 moeten we het vandaag geheel zelfstand zien te redden. Dimitri en Rafael kunnen nog niet spelen, Merijn heeft afgelopen week zijn eerste treden op het trainingsveld weer gehad en zou enkele minuten kunnen spelen. WSC begint gelijk scherp. Dit leidt in de 6e minuut al tot de eerste goal. Met een messcherpe counter komt de bal via Alex en Zaka bij Belmin, uiteraard is het onze topscoorder die de 1-0 aantekent. Dit is er een uit het boekje. WSC voetbalt lekker en komt er via de snelle omschakeling een paar keer erg gevaarlijk uit. In de 11e minuut komt Belmin wederom alleen voor de keeper, dit keer gaat de bal naast. Paar minuten later wederom een mooie aanval met als eindstation Belmin, dit keer wordt zijn inzet geblokt. De grootste kans volgt in de 18e minuut als een voorzet van Alex door Koen hard onderkant lat geknald wordt. De bal stuitert, zonder de doellijn gepasseerd te hebben, terug het veld in. De 0-1 blijft staan terwijl de 0-3 meer dan mogelijk was. Maar Rijen is absoluut geen slecht team, met zeker op het middenveld en voorin sterke spelers. In de 24e minuut een hele mooie steekpass, rand van buitenspel, stelt RIJEN in staat de gelijkmaker te maken, 1-1. Daarna trekt Rijen het spel toch meer naar zich toe. Hele grote kansen komen er niet, maar ook WSC komt maar moeilijk in de buurt van het vijandelijk strafschopgebied. In de 35e minuut toch weer een uitval van WSC, Alex wordt weggestuurd en dan is het altijd dreigend. Echter nu krijgt hij de bal niet lekker mee en verstapt zich hierbij. Hij klapt finaal door zijn enkel  en moet geblesseerd het veld verlaten. Zijn seizoen zit er waarschijnlijk op. Philippe is zijn vervanger. Philippe heeft slechts 3 minuten nodig om gevaarlijk te zijn. Een mooi 1,2-tje tussen Sebas en Samir levert een strakke lage voorzet op, Belmin plaatst een mooi overstapje waardoor Phil de bal binnen kan knallen. Hij raakt de bal echter niet goed. Toch komt WSC nog voor de pauze op voorsprong. Bij het fout uitverdedigen van Rijen houdt WSC een corner over. Philippe neemt deze en Brandon komt mooi voor zijn man om de 1-2 hard en onhoudbaar binnen te knikken.

Na rust heeft RIJEN binnen de minuut BIJNA de gelijkmaker erin liggen. Bram kan net redden met de voet. Beide teams lijken wat last te krijgen van de warme omstandigheden. Over en weer wordt er meer balverlies geleden en beide teams creëren wat kansjes. In de 63e een goede kans voor Belmin na een voorzet van Philippe. Maar ook Rijen krijgt een grote kans als in de 71e minuut de bal voorlangs gaat en 2 aanvallers net niet aan de bal kunnen komen. Maar WSC is geconcentreerd en blijft de ruimte zoeken. In de 80e minuut komt Belmin wederom alleen voor de keeper te staan, zijn inzet wordt gekeerd en ook de rebound van Koen gaat er niet in. Even later zeilt een vrije trap van Maarten rakelings langs de verkeerde kant van de kruising. Ook de laatste kans is voor WSC als Merijn in de laatste minuut de bal afschuift op Belmin, zijn schot komt via de paal terug het veld in. De corner die daaruit volgt levert geen gevaar meer op. WSC haalt een verdiende overwinning na een leuke wedstrijd tegen een goede tegenstander. We wensen Alex veel beterschap met zijn enkel en feliciteren vv Kloetinge met het behaalde kampioenschap.

Nog 2 wedstrijden. Volgende week thuis tegen SC ’t Zand (nr 2) en daarna de laatste wedstrijd uit tegen ASWH. 6 Punten geeft ons nog, een kleine, kans op deelname aan de promotiewedstrijden. Daar halen we dan nog maar onze motivatie uit de komende weken.