WSC JO19-1 slaat slecht figuur tegen JEKA

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

28 april 2018 15:00

D. Boomaars

Zo voetballen na een dag van feestvieren, waarbij de meeste spelers weinig slaap hebben gehad vanaf de donderdag, is niet eenvoudig. Kijken wie van de 2 teams er het minste onder geleden heeft.
Het is weer een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Zeker voor onze tegenstander, JEKA uit Breda, want zij staan dicht bij de degradatiestreep. De uitwedstrijd was door onze boy’smet 2-0 gewonnen. Winst vandaag zou ons definitief in de middenmoot doen vestigen.

Om 15.00 uur begon de wedstrijd met Merijn, Dimitri én Sebastiaan op de blessurebank. Alex ondervond nog hinder van zijn lies maar zou wel wat minuten kunnen maken. Vanuit de B1 waren Abu, Appie en Tim aangesloten waarvan Abu in de basis start.
WSC begint sterk en creëert al direct wat kansen in de 1e tien minuten. De belangrijkste was in de 9e minuut toen Zakaria na goed opjagen de bal veroverd en alleen op de keeper af gaat. Een ferme duw in de rug vloert hem midden in de 16, de jonge scheids oordeelt een “schouderduw” hiermee WSC een zuivere penalty onthoudend. JEKA is echter geen slecht team, ik ving op dat er een trainerswissel heeft plaats gevonden en dat een oud-eredivisiespeler het team van advies bediend. In de 14e minuut wordt een bal vanaf de rand 16 op de bal geschoten door JEKA, nee, dit wordt geen gemakkelijke wedstrijd voor ons. Net als vorige week tegen SARTO oogt het bij WSC wat onbeholpen, chaotisch. De combinatie wordt niet gezocht, Sebastiaan wordt gemist op het middenveld en voorin lijken de spelers hun normale vorm weer niet te halen. JEKA weet met hard werken WSC vrij eenvoudig van de goal af te houden. Aanvallend kan het zelf ook nog niet zo veel. Toch valt de eerste goal voor hun. Een diepe bal waarbij Samir zijn tegenstander achter zich probeert te houden eindigt op de rand strafschopgebied een scrimmage waarbij de scheids beoordeeld dat Samir een overtreding begaat. Een die zelfs met geel bestraft wordt, dit terwijl toch heel het veld zou zweren dat de overtreding door de aanvaller van JEKA begaan werd. De bal ligt op de rand van de 16 en wordt snoeihard in het dak van de goal geknald. Eerlijk is eerlijk, die zat er mooi in. Cadeau van de scheids en niet echt verdiend. Maar goed, zo is voetbal.
JEKA zakt na de goal verder in en WSC moet de “bus” beslechten. WSC voert wel de druk op maar is niet in staat om echt grote kansen te creëren. In de 44e minuut een kans als Koen uit een lage corner de bal hard over schiet. Ook Zakaria krijgt vanaf rechts nog een goede kans, zijn schot vanuit een moeilijke hoek wordt gestopt door de keeper. Nee, het loopt niet lekker bij WSC.

In de 2e helft blijft Samir met een kaakblessure in de kleedkamer. JEKA blijft hard werken en richt zich volledig op het verdedigen van de voorsprong maar weet toch af en toe gevaarlijk toe te slaan met een counter. WSC hanteert, té, vaak de lange bal in de hoop dat die een keer goed valt. Maar JEKA wordt hier net warm of koud van. Tot in de 58e minuut een duel in de 16 van JEKA door de scheids als overtreding op Belmin beoordeeld wordt. In klein goedmakertje? In ieder geval ligt de bal op de stip met Belmin achter de bal. Normaliter een zekerheidje, nu helaas niet, de slappe inzet wordt eenvoudig gestopt door de keeper van JEKA. Kort na de penalty een grote kans voor Tim Nannes als de keeper een voorzet slecht wegwerkt. Tim krijgt echter de bal niet de goal. Maar ook JEKA krijgt kort daarna een kans als een afstandsschot buiten bereik van Bram op de paal uiteen spat.

Dit is zo’n wedstrijd waar je uren kan spelen maar nooit het gevoel krijgt dat die goal gaat vallen. JEKA speelt niet groots, maar werk hard en als een team. WSC lijkt voor de eerste keer samen te spelen, is voetbaltechnisch beter, maar daar alleen win je geen wedstrijden mee. Het laatste kwartier gaat WSC achterin 1-op-1 spelen wat toch een paar kansen voor JEKA oplevert in de counter. Na 90 minuten is het voorbij, JEKA dolblij met de zwaarbevochten 3 punten, WSC gedesillusioneerd. WSC heeft het blijkbaar toch moeilijk tegen teams waar wij het spel tegen moeten maken. Goed voetballen tegen SC ’t Zand, Kloetinge, Oranje Wit is leuk, maar de punten moeten gepakt worden tegen de mindere tegenstanders. Vorige week tegen SARTO lukte dat met enige fortuin. Dat fortuin was vandaag op.

We moeten in een positieve sfeer blijven spelen, als team. Wat heerlijk lukt in het uitgaansgebied van Tilburg of Den Bosch moeten we weer gaan laten zien op het veld. Met plezier en als team de strijd aan gaan. Dan moet het eenvoudig gaan lukken.