Wederom verlies WSC JO19-1 tegen SC ’t Zand

SC 't Zand JO19-1

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

19 mei 2018 15:30

R.E. de Wijs

Voor de 3e keer dit seizoen is SC ’t Zand de tegenstander van ons boegschip in de jeugd. De 1e wedstrijd, uit, werd met 2-2 gelijk gespeeld. WSC was de betere maar ’t Zand had, oud WSC-er, Mickey van Boxtel die in de laatste seconde de onverdiende 2-2 binnen tikte.

De 2e wedstrijd, thuis voor de halve finale beker, een nipt 2-3 verlies. Ook hier werd het vonnis geveld in de laatste minuten door Mickey. Vandaag dan maar, 3 maal scheepsrecht zeggen ze wel eens. Kijken of dit spreekwoord vandaag bewaarheid wordt.

Om half 4 start de wedstrijd die eigenlijk nergens meer om gaat. SC ’t Zand is en blijft 2e en WSC is al 2 wkn zeker van handhaving in de 4e divisie. Toch staat er genoeg spanning op de boys. Kan ook veroorzaakt worden door de examens waar de helft van het team nu middenin zit. In de kleedkamer wordt afgesproken dat Mickey kort gedekt moet worden, HIJ MAG NIET SCOREN VANDAAG!..............Slechts 47 seconden nadat het beginsignaal heeft geklonken staat er al 0-1 op het scorebord (oh nee, dat scorebord werkt al 6 maanden niet meer!!!?) en raad eens? Mickey tikt de bal onberispelijk binnen bij de 2e paal na een prachtige aanval vanaf links. Zucht…..

WSC moet weer in de achtervolging. In de 5e minuut wordt een schot van Sebas slecht gestopt, even is het hectisch maar Brandon en Merijn krijgen de rebounds er niet in. In de 10e minuut een 1-2-tje tussen Philippe en Merijn, Merijn houdt de bal naar eigen zeggen (en Brandon én verdediger ’t Zand beamen dit later) keurig binnen het veld. De bal komt bij Brandon die de bal binnen schiet, echter heeft de scheids geconstateerd dat de bal volledig de achterlijn gepasseerd was. We zullen de waarheid nooit te weten komen, maar de 0-1 blijft op het bord staan. WSC krijgt kleinere kansjes maar zo vinden een schot van Merijn en een halve omhaal van Brandon geen doel. Na 35e minuten is de pijp bij Merijn (eerste minuten na wekenlange blessure) leeg en hij wordt vervangen door Koen. In de laatste 10 minuten van de 1e helft zijn er geen bijzonderheden meer te melden.

De 2e helft is net 2 minuten oud als bij een corner voor WSC de afvallende bal voor de voeten van Jasper valt, hij poeiert de bal echter hard tegen de lat aan. De volgende aanval van ’t Zand, wederom via de snelle buitenspeler op links, Samir schermt de bal goed af net voor de 16. Een ferme duw en trap op de hielen laten hem vallen, de scheids laat onverklaarbaar doorspelen. Het is een klein kunstje om de bal af te geven op de vrijstaande, jawel, Mickey die zijn 2e van de dag erin knalt. 0-2. De wedstrijd wordt wat harder en grimmiger. De scheids laat veel doorspelen en dat komt de wedstrijd niet ten goede. ’t Zand knalt er regelmatig hard in en een aantal gele kaarten zouden op hun plaats zijn geweest om de wedstrijd in de hand te houden en de groeiende irritaties te stoppen.
WSC zet aan en creëert meerdere kansen. In de 60e minuut, na een corner op  een goede inzet van Zaka, schiet Jasper de bal van dichtbij voorlangs. Dé mogelijkheid voor de aansluitingstreffer. Die valt wel enkele minuten later als een mooie aanval eindigt met een corner voor WSC. Het schot van Sebas wordt nog gestopt maar Philippe krult de afvallende bal vanaf de linkerkant prachtig in de uiterste hoek, 1-2. Nog 27 minuten, het wordt spannend. Maar SC ’t Zand is een sterk en stug team, nogmaals, de duels werden feller en de irritatie nam toe omdat de scheids verzuimde de teugels aan te halen. Dan zie je dat ook WSC harder gaat spelen en dat resulteerde in een harde overtreding van Koen, een terechte gele kaart, maar zo had SC ’t Zand er al wel 4 of 5 eerder mogen hebben. In de 80e minuut een grote kans van WSC die echter door ’t Zand van de doellijn gehaald wordt. In de 89e een opstootje als een “begeleider” van SC ’t Zand op de bank de bal wegschiet net voordat Sebas deze op wil rapen. Ontzettend onsportief van een figuur die gedurende de wedstrijd zich al vaker verbaal liet horen. De reactie van Sebas was ook verkeerd en leverde hem een rode kaart op. Raar overigens dat deze “begeleider” niets kreeg.  Maar de scheids had de wedstrijd al tijden niet meer goed onder controle. Dat was jammer en kwam de wedstrijd niet ten goede. Het bleef mede omdat er niet echt meer gevoetbald werd 1-2.

Volgende week de laatste wedstrijd, uit naar ASWH. Voor ons gaat dat nergens meer om, maar ASWH vecht nog tegen degradatie. Even kijken of wij daar volgende week nog een rol in kunnen gaan spelen.