WSC JO19-1 pakt belangrijke punten in Goirle

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

24 maart 2018 14:45

opmerkingen

Merijn en Bram hebben allebei lichtblessures, maar staan wel bij

Ha, de temperatuur vandaag boven de 10 °C. Dé temperatuur én aanvangstijd, 2 belangrijke getallen voor onze boys. Hoe dichter tegen het vriespunt óf zonsopgang, des te minder zijn mijn verwachtingen voor resultaat van de wedstrijd. 14 °C, 14.45 uur aanvang………….mijn gevoel is prima!

Rafael (lies) en Dimitri (knie) zijn er bij voor de gezelligheid in de dug-out. Merijn is omgekleed maar wordt gehinderd door rugklachten. Met 2 fitte wissels (Brandon en Alex) start om 14.45 uur onder zonnige omstandigheden de belangrijke wedstrijd tegen VOAB. Thuis in november een teleurstellende 1-1, mede door het ontbreken van een half elftal. VOAB vertoeft onderin de ranglijst maar heeft zijn laatste wedstrijd knap gewonnen in Breda bij JEKA. WSC heeft de punten nodig om in de “veilige” middenmoot te blijven en zich op te peppen voor de 3e periode.

WSC start goed, laat de bal goed rond gaan en er is veel beweging tussen de linies. Prima….VOAB laat het toe en loopt er gewillig achteraan. In de 10e minuut een overtreding net buiten de 16 aan de linkerzijde. Philippe gaat achter de bal staan, zijn voorzet komt bij de geheel vrijstaande Belmin die met het hoofd de 0-1 op het bord zet. De gehele 1e helft heeft WSC het betere van het spel. Het laat na om net even de laatste stap te zetten om de 0-2 te maken. Even lijkt dit nog te lukken als Philippe Belmin weg stuurt. Helaas gaat de vlag omhoog voor buitenspel waardoor de bal uit het net gehaald moet worden zonder dat het scorebord in beweging komt.  Dat is het enige minpunt van de 1e helft. VOAB is zeker nog niet knock-out met de rust.

De 2e helft begint met een fel VOAB, hun coach heeft het team van goede tips gegeven om WSC aan te pakken. WSC heeft het even moeilijk zonder dat het grote kansen oplevert voor VOAB. Echter in de 50e minuut en hectisch moment in de 16 van WSC. De bal wordt slecht weggewerkt door WSC en op de rand 16 besluit een speler van VOAB de bal met een halve volley onhoudbaar in de linker kruising te knallen. Daar paste geen vloeitje meer tussen. Van de 1000 pogingen zullen er waarschijnlijk geen 2 ingaan, maar vandaag betekend het de 1-1. WSC moet wakker worden. De goal zorgt daar nog niet voor. In de 8e minuut  weer een kans voor VOAB als men 1-op-1 op Bram afstevent, gelukkig wint Bram dit duel. Langzaamaan herpakt WSC zich, maar ook VOAB zit nu beter in de wedstrijd. De kansen zijn er voor WSC. In de 56e minuut een voorzet van Alex waar Philippe de bal net niet goed kan raken en op 2 mtr van de doellijn de bal niet in de goal krijgt. In de 60e minuut wederom Alex die de achterlijn haalt, nu gaat de voorzet naar Belmin die de bal hoog over knalt. Minuut later, een prachtige bal diep van Sebastiaan op Alex, het schot van Alex spat op de paal uiteen. Daarna krijgen ook nog Samir (schot) en Merijn (kopbal) goede kansen voor de 1-2, maar hij valt niet! VOAB krijgt geen echte grote kansen, Tim heerst als kapitein in de defense van WSC. De verlossende goal valt dan eindelijk een kwartier voor het einde  van de wedstrijd. Alex geeft de assist, Belmin gaat 1-op-1 op de keeper af met een verdediger in zijn nek hijgend. Beheerst schuift Belmin de 1-2 binnen. VOAB is even van slag maar zet in de laatste minuten van de wedstrijd alles op alles om een gelijkspel uit het vuur te halen. Een kopbal en scrimmage voor de goal zorgen voor hectische momenten, maar na 5 minuten blessuretijd valt het eindsignaal. 3 Hele belangrijke punten voor WSC.

A.s. woensdag de bekerwedstrijd tegen Zwaluw AFC, dan weekje rust met Pasen, daarna 2 loodzware wedstrijden tegen Oranje-wit en Kloetinge, beide top 3 in onze competitie. Daarom zeer belangrijk om een kloof geslagen te hebben met de degradatiestreep (8 pnt + 1 wedstrijd minder). Top, mannen!