Meiden MO11-1 overtuigend verder in beker

10 - 3

FC Tilburg MO11-1

Groep 1 06

23 oktober 2017 18:30

Deze wedstrijd stond eigenlijk afgelopen zaterdag gepland, maar omdat een groot deel van onze diva’s het in de herfstvakantie te druk had met flaneren op een zuid-Spaans strand, badmintonnen in het zonnige Frankrijk, luieren op een camping, het bezoeken van een frans pretparkje en met ein besuch an unsere oosterburen werd de wedstrijd verplaatst naar deze maandag. De kantine was helaas gesloten, maar onze mama’s zijn niet voor één gat te vangen. Een grote thermoskan werd opgesnord en gevuld met koffie zodat langs de lijn toch genoten kon worden van de warme drank. Fantastisch geregeld!

Op papier zouden we vandaag geen punten moeten laten liggen, maar omdat we weten dat je een tegenstander nooit mag onderschatten beginnen we als altijd weer fanatiek en serieus aan de wedstrijd. Althans.... dat hoopten we. De dames waren het in de beginfase van de wedstrijd even kwijt. Er waren wat “kansen” maar de meeste ballen werden slap en in een loodrechte lijn in de handen van de keepster geschoten. Waar we dachten snel een punt te scoren, kregen we er na een paar minuten één om onze oren. 0-1 achter. We hoefden de dames vanaf de zijlijn niet bij te sturen vandaag, want ze wisten zelf de vinger op de zere plek te leggen. Binnen no time werd de gelijkmaker gescoord en kort daarna kwamen we ook op voorsprong. Onder fanatiek aanmoedigen van onze vriendinnen van de Mo11-2 (wat zeker heeft bijgedragen aan de omschakeling in de wedstrijd) die trainden op het naastgelegen veld konden we nog een aantal keer scoren. 6-1 met rust. Een uitgelezen kans om weer wat te experimenteren met de opstelling. De vaste keepster werd gewisseld voor Esmee. Deze grootse, kleine rasverdediger stond verrassend haar vrouwtje en had het in de tweede helft nog aardig druk.
Met een andere opstelling dan we gewend zijn konden we in de tweede helft nog 5 keer scoren. Één doelpuntje daarvan, door een klein missertje, helaas wel in eigen doel. Ook vandaag waren de meiden weer heeeeeeel dicht bij een kopdoelpunt uit een corner!!!! Hij moet toch echt een keer vallen binnenkort!!

Eindstand: 10-3
Dit was bijna 10-4 omdat de scheids een onterechte vrije trap toekende aan de tegenpartij. Hij had kennelijk een elleboogje gezien. Ondanks een belabberd muurtje konden we deze bal op het nippertje van de doellijn halen. Verder floot de beste man overigens een foutloze wedstrijd en waren we maar wat blij dat hij deze taak weer op zich wilde nemen.

Komende zaterdag spelen we tegen de nummer 2 op de ranglijst, OJC Rosmalen. Een pittig potje, maar we zullen kijken of ze de tweede plek misschien willen inruilen voor onze 3e plaats.