Groep 1 4

28 maart 2018 20:15

J.C. van Gestel

Onbekend

4 Dagen na de belangrijke overwinning op VOAB alweer de volgende uitdaging. De kwartfinale van de beker. Tegenstander Zwaluw VFC uit Vught. Een bekende tegenstander voor de meeste WSC-ers uit voorgaande jaren in de Hoofdklasse. Zwaluw is nu middenmoter daar, maar heeft (volgens Khalid) de laatste 6 wedstrijden gewonnen incl. tegen de koploper. Daarnaast zijn bekerwedstrijden altijd wedstrijden op zich. Geen reden voor onderschatting dus.

Het is woensdagavond 20.15 uur als de wedstrijd in een druilerig Vught gestart wordt. Sebastian (ziek) en Merijn (rug) zijn er niet bij vandaag, Rafael sluit later aan. WSC start prima en zet Zwaluw onder druk. Een paar kansjes die nog niet benut worden. Al vrij snel komt Zwaluw in de problemen als bij een ongelukkige botsing met Alex de Vughtse keeper geblesseerd het veld moet verlaten. In de 12e minuut moet de vervanger de bal uit het netje halen als Brandon op rechts Alex vrij zet die de bal loeihard tot 0-1 bombardeert. Zwaluw is niet van plan de pot zomaar uit handen te geven. Technisch gezien is WSC een stuk beter, Zwaluw probeert dat te compenseren met strijd en inzet. Een tactiek waar WSC het regelmatig moeilijk mee heeft. Zwaluw trekt en sleurt en wordt in de 24e minuut beloont als de aanvaller van Zwaluw eerder bij de bal is dan Bram, 1-1. WSC gaat slordiger spelen en net voor rust valt zelfs de 2-1. Ja, bij bekervoetbal gelden andere regels. WSC moet de 2e helft uit een ander vaatje gaan tappen en het technisch overwicht gaan gebruiken om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

De 2e helft is net 5 minuten oud als Philip wederom Alex weg stuurt. Alex is scherp vandaag en zet de 2-2 op het bord. Nu geconcentreerd blijven voetballen. Zwaluw zet nog een tandje bij en het spel wordt harder. De scheids laat aardig wat door voetballen en de slidings en charges op WSC-ers worden harder en ongecontroleerder. Een schandalige poging tot vliegen met de hak vooruit van de verdediger van Zwaluw eindigt vol op de enkels van Koen. Hij moet geblesseerd het veld verlaten. De scheids heeft handen en voeten (en gele kaarten) nodig om de wedstrijd in de hand te houden. De rode kaarten waren waarschijnlijk vergeten want er zaten een paar overtredingen bij die zo’n kaart verdiend hadden. In de 65e minuut komt WSC op voorsprong als de mee opgekomen Samir zijn goede spel beloond ziet worden als zijn schot onhoudbaar in het doel verdwijnt, 2-3. De wedstrijd is nog niet gespeeld. Dat gebeurd pas 10 minuten later. In de 75e minuut lost Jasper een schot op doel, zijn inzet wordt gekeerd maar Brandon is er als de kippen bij om de verlossende 2-4 op het bord te zetten. De krachten vloeien weg bij Zwaluw VFC. Het belangrijkste dat in het laatste kwartier nog gebeurd is de rentree van Dimitri, die na een zeer zware knieblessure zijn eerste minuutjes weer mag pakken. Zonder verdere kleerscheuren wordt het eindsignaal gehaald en is WSC de 1e halve finalist.

Daar is SC ’t Zand de tegenstander van ons. In de andere halve finale gaan IFC en Oranje Wit uitmaken wie in de finale komt. Alle drie sterke ploegen uit onze eigen competitie. Het wordt geen makkelijke  klus om de beker te winnen, maar zoals eerder gezegd gebeuren er altijd verrassende dingen in bekerwedstrijden.

Nu 1½ week rust en dan op naar de zware competitiewedstrijden tegen Oranje Wit en Kloetinge.