WSC JO19-1 kan achterstand tegen ASWH niet goed maken

... (afstandschot)

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

10 mei 2018 12:30

J.A. van Gestel

17 februari 2018, een dag die ik niet snel zal vergeten. De dag dat de thuiswedstrijd tegen ASWH, met een 0-2 achterstand, gestaakt wordt door een pittige duw-/trek-/sla-partij. Beide partijen blijken vele “haantjes” te hebben en de scheidsrechter neemt de juiste beslissing om de wedstrijd te staken. Ondanks een goed gesprek tussen beide trainers na de wedstrijd wordt er een spelletje gespeeld.
Gevolg: Francois 2 maanden geschorst, aanvoerder ASWH 2 maanden geschorst, beide teams 1 punt in mindering én de laatste 21 minuten nog uitspelen.

Die laatste 21 minuten staan vandaag, Hemelvaartsdag, op het programma. WSC tot op het bot gemotiveerd om de achterstand van 0-2 nog goed te maken . Zakaria, Jasper, Rafael, Merijn, Dimitri én Samir kunnen niet mee spelen. Met Tim Kapteijn uit de B1 schiet WSC fel uit de startblokken. Maar dan blijkt dat 21 minuten toch wel erg kort is. WSC krijgt meerdere kansen, grote en kleine. Brandon en Belmin schieten van dichtbij recht op de keeper. Inzetten van Belmin, Koen, Philippe en Alex worden door de “superman” in de goal bij ASWH op prachtige wijze gekeerd. Als de bal er niet in valt dan is het gezegde dat die er aan de andere kant wel in valt. Met nog 5 minuten te spelen wordt van rechts, een heel stuk buiten de 16, een schot afgevoerd. Halverwege de baan van de bal beseft iedereen, inclusief Bram, dat dit geen voorzet is maar dat de bal op de goal af komt. Bram is te laat en té verrast om de bal te stoppen en heel knullig verdwijnt de bal in het doel, 0-3. De wedstrijd is daarmee gespeeld en verliest WSC, ondanks 4 x 200% kansen en 13(!) corners in 21 minuten. ASWH kan nu definitief 3 punten bijschrijven en, dankzij de 3 doelpunten, de laatste plaats overdragen aan VOAB.

Gezien het programma van ASWH is het goed mogelijk dat zij vandaag de basis hebben gelegd om degradatie en mogelijks zelfs de nacompetitie te ontlopen. De spelers van ASWH hebben er vandaag in ieder geval hard genoeg voor geknokt, op een positieve manier.