1 - 10

WSC MO13-1

Groep 2 16

8 september 2018 8:30

De samenvatting van de wedstrijd van vandaag laat zich vangen in drie lettergrepen: FAN-TAS-TISCH!!!
Het was wederom vroeg vanmorgen, maar het deert onze meiden al lang niet meer dat de wekker op onschappelijke tijden gezet moet worden. Alle 14 willen ze op zaterdag maar 1 ding; voetballen! De sfeer zit er ook om 7.15 uur (verzameltijd Akkerlaan) meteen goed in. Je merkt dat de groep na een paar weken trainen en drie wedstrijden nog hechter is geworden. Iets wat niet alleen buiten het veld, (zie foto coach Jeroen met een aantal speelsters tijdens een potje jachtseizoen in een maisveld deze middag) maar ook binnen de lijnen goed de zien is. De meiden trakteerden vriend en “vijand” uit, bij de girls van de Kozakken Boys op een geweldige pot voetbal.
Het spel speelde zich vooral af op de helft van de tegenstander en al na een paar minuten was duidelijk dat we Werkendam niet zonder punten zouden hoeven verlaten. Werkelijk alles lukte! Van verdediging en middenveld tot aanvallers en keepster, de opstelling stond als een huis. Waar de dames vorige week nog wel eens verzaakten om het balletje netjes tussen de aluminium paaltjes te tikken, deden ze vandaag precies het tegenovergestelde. De ene na de andere bal (6 stuks in de eerste helft) verdween in het achternet. Veelal voorafgegaan aan oogstrelend overspeel-spel en fraaie acties.
Door een klein uitglijertje (letterlijk) van onze keepster konden de sportieve meiden van de Kozakken Boys relatief makkelijk ook één keer scoren. De dreigingen bleven verder vrij beperkt, omdat niet door onze verdediging heen te breken was.
In de rust stelden onze meiden de doelstelling van vandaag een beetje bij. Bij aanvang van de wedstrijd was dat; 3 punten mee naar huis nemen! Maar in de rust werd dat; dubbele cijfers halen!! Gezien de ruststand (1-6) zou dat haalbaar moeten zijn.
Toch startten de meiden de tweede helft met een klein dipje. Deze mag eigenlijk geen naam hebben want na een paar minuten was de goed geoliede WSC-machine weer op stoom en werd er wederom super gevoetbald. Ook in de 2e helft werd weer gescoord. Een minuut of drie voor tijd werd de magische 10 bereikt! Groots gevierd, ook door de wisselspeelsters in de dugout.
Een dik verdiende 1-10 overwinning en dus weer 3 punten nemen we mee naar Waalwijk. Als de dames dit niveau vast weten te houden, dan kunnen we nog veel gaan genieten de komende weken.
De inspanningen werden uiteraard beloond met de traditionele after-match-tosti.