JO19-1 wint eerste oefenpot met ruime cijfers

2 - 8

18 augustus 2018 11:00

opmerkingen

Max Timmermans: Festival Stijn v/d Put: spelen met 1st selectie A. Warsame: family A. Dumbuya: vakantie

De vakantie is weer bijna voorbij. De eerste trainingsweek zit er al weer op en wordt afgesloten met een oefenpot in Capelle ad IJssel tegen het plaatselijke VV Capelle, net al wij uitkomend in de landelijke 4e divisie.
WSC JO19-1, ook dit jaar weer onder leiding van Khalid. Een team dat nagenoeg gelijk is aan het team dat 2 jaar terug net de promotie naar de 3e divisie mis liep. 2 Spelers zijn erbij t.o.v. toen, te weten Tim Kapteijn én Stijn vd Put. Niet de 2 minsten.

De verwachting voor dit seizoen is hoog en dat kan ook een risico zijn. Ook de JO17-1 van vorig jaar was de “gedoodverfde kampioen” maar kon dat niet waarmaken in de competitie. Er wordt dit jaar niets aan het toeval over gelaten. Een grote selectie van 19 spelers waarvan 2 keepers. Er zijn duidelijk afspraken gemaakt met alle betrokkenen die zorgen voor een goede concurrentie en dat iedereen zijn minuten kan spelen. Zij het bij de JO19-1 of anders bij een ander team.

De eerste test dus vandaag tegen VV Capelle. Een aantal spelers van hun waren vorig seizoen dat de nacompetitie voor onze JO17-1 ten einde kwam.
WSC was nog niet voltallig, zo waren Max, Abu en Appie nog op vakantie terwijl Stijn al met het 1e seniorenteam op pas was. De wedstrijd begon om 11.00 uur, een voor onze doen onchristelijke tijd. De 1e 10 minuten waren voor de gastheren. WSC had duidelijk moeite om het wedstrijdritme op te pakken. De meeste klaagde nog over spierpijn van de afgelopen trainingsweek. De 1-0 liet dan ook niet snel op zich wachten. Met een mooie aanval werd WSC dol gespeeld en de aanval werd mooi afgerond met een doelpunt. Na 8 minuten moest Sander al gewisseld worden met een bovenbeenblessure, zijn vervanger was Jasper. De gelijkmaker viel nog redelijk snel, in de 12e minuut was het Tim die zelf de bal veroverde net buiten de 16 van de tegenstander, hij speelde zich mooi vrij en krulde de bal prachtig in de rechter bovenhoek, 1-1. In de 29e minuut kwam WSC op voorsprong toen Belmin met een schitterende steekpass Alex vrij zette, die omspeelt eenvoudig de keeper en legt de 1-2 tegen de touwen. Het spel gaat gelijk op, niet altijd even mooi, maar inzet is er genoeg. Bij een corner van VV Capelle wordt de rebound terug in de 16 gebracht, daar staat een speler helemaal vrij en weet de bal voorbij Siem te krijgen, 2-2. Toch komt WSC voor de rust nog op voorsprong. Een foutje in de defense van Capelle stelt Rick in staat om met een sliding de bal van richting te veranderen en de keeper te passeren, 2-3.

Na rust een aantal frisse krachten erin bij WSC. De start was goed en binnen 2 minuten stond de 2-4 op het bord. Een snelle aanval eindigt via Belmin bij Soul die simpel de bal binnen tikt met zijn 1e balcontact deze wedstrijd. WSC is fitter, heeft 5 wissels, en Capelle met slechts 2 wissels raakt conditioneel achterop. In 10 minuten loopt WSC verder uit als Soul Belmin in scoringspositie brengt (2-5) en vervolgens Jasper Tim de 16 in stuurt om zijn 2e van de dag binnen te tikken, 2-6. Als vervolgens de keeper van Capelle geblesseerd uit valt moet Capelle met 10 man verder, incl. een veldspeler als keeper. Van een wedstrijd is dan geen sprake meer. WSC scoort nog 2 keer uit een mooie snelle aanval waar de ene keer Jasper en de andere keer Belmin de doelpuntenmakers zijn.
Capelle probeert het nog wel maar de acties zijn ongecontroleerd en de vermoeidheid slaat verder toe. In overleg met trainers en scheidsrechters wordt besloten de wedstrijd na 80 minuten af te fluiten. Van een “oefen”-wedstrijd is geen sprake meer en verder spelen zou de kans op blessures en/of overbelasting vergroten. Verstandige beslissing, het was genoeg geweest. Einduitslag 2-8 voor WSC. De 1e helft was een wedstrijd, daarna was het klasse-verschil te groot voor die dag.

A.s. woensdag de 1e wedstrijd thuis, ook oefenen, nu met BARONIE als tegenstander.