Een goede start van het seizoen voor JO15-2

WSC JO15-2

Groep 6 35

1 september 2018 9:30

Bekerwedstrijd Well JO15-1 - WSC Waalwijk JO15-2, 01-09-2018

Na een mooie voorbereiding waarin we al veel hebben getraind, begon het seizoen vandaag dan voor het echt. Op een mooie nazomerse 1 september verzamelden we al vroeg in de ochtend bij WSC. Voor de ouders en trainers van de C-jeugd was kwart voor acht erg vroeg, maar voor de mannen van de JO15-2 staat de eerste officiële wedstrijd op de planning. De eerste bekerwedstrijd in een reeks van drie, een uit wedstrijd tegen de JO15-1 van W.S.V. Well.

De wedstrijd begint om 10 over half 10 op sportpark ‘De Hoef’. Een felle zon schijnt over het natte, gras, wat er netjes bij ligt.
De eerste fase van de wedstrijd begint WSC sterk. Er wordt goed gecombineerd en we krijgen al snel wat kleine kansjes. In de omschakeling is Well erg sterk met hun nummer 11. De spits van Well heeft een snelle sprint welke moeilijk te stoppen is. Daarnaast speelt Well in een 4-4-2 opstelling, waardoor onze verdedigers het tactisch soms lastig hebben. Na wat kleine coachingsmomenten en aanpassingen loopt het lekker en weten de jongens weer waar ze voor staan.

Na een kleine 10 minuten spelen komt er aan de linkerkant van het veld een mooie opbouw vanuit Ewan en Ehab, die de bal vervolgens verder speelt naar Sam. Sam staat op ongeveer 20 meter en probeert de keeper voor de eerste serieuze keer te testen. Hij schiet de bal, uit stand bekeken, net over de keeper en hij zit! 0-1 na 10 minuten waarin WSC redelijk de bovenliggende partij is, maar na eerdere combinaties niet tot scoren kon komen.

De wedstijd vervolgt sterk. Well weet steeds weer met de nummer 11 gevaarlijk te worden, maar onze verdediging houdt goed stand. Voor de wedstijd hebben de trainers gezegd dat er geen risico genomen moet worden met het uitverdedigen, en dat het belangrijk is om de nul te houden. Soms moet er echter een vrije trap weggegeven worden voor een overtreding, maar we weten ze bijna allemaal onschadelijk te maken. Dan komt het moment dat Well vanuit een vrije trap net over de iets te ver naar voren staande Tim schiet, 1-1… Oh nee… de scheidsrechter staat met zijn hand omhoog. Het was een indirecte vrije trap en omdat de speler van Well hem meteen op doel schiet en omdat Tim de bal niet aangeraakt heeft, wordt de goal afgekeurd. Daar komen we goed mee weg!

Na een aantal goede combinaties over rechts met Enzo, Bastiaan en Cristian en over links met Ewan, Ehab en Sam krijgt Piotr rond de 25e minuut de bal. Een bedachtzame pass op Pepijn die zich aanbiedt wordt vervolgd met een mooie steekbal de diepte in voor Sam. Sam heeft, met behulp van de jongens op de bank, het overzicht en speelt de bal opzij aan Cristian. 0-2 dankzij een mooie stift van Cristian!

In de laatste fase van de eerste helft wordt het wat rommelig. De spelers van W.S.V. Well zitten er kort op en zetten ons onder druk. Onze jongens proberen elkaar te vinden, maar de ballen komen niet aan. Na 35 minuten spelen klinkt het fluitsignaal. Rust…

De tweede helft begint met een rij aan wissels. Zo gaan Ewan, Enzo, Daan, Cristian en Sam naar de bank en worden Jim, Jip, Mark, Jens en Kenan ingebracht. Meteen wordt begonnen met het combinatievoetbal waar we de eerste helft zo sterk mee waren. Toch wordt het gevaar van de nummer 11 van Well niet goed ingeschat. Meerdere malen komt de snelle spits door onze verdediging heen en moet er aan de noodrem getrokken worden. Jim is centraal komen te voetballen en hij weet met zijn snelheid de spits goed uit te schakelen. Tot enkele 1 op 1 kansen met Tim komt het verder niet en WSC weet de wedstijd tot zover goed uit te spelen. Jens en Mark spelen een solide wedstrijd. Geen gekkigheid en goed verdedigen, af en toe durven ze mee te komen. Jip komt een aantal keren door de verdediging van Well en weet soms Pepijn in stelling te brengen. Rond de 50e minuut krijgt Piotr de bal weer en weet met een mooie steekpass Pepijn vrij te spelen. Als koelbloedige spits werkt hij dit netjes af en maakt de 3-0.

Niet veel later krijgen we steeds meer ruimte en weet Pepijn Ehab te bereiken met een pass. Die sprint door naar de goal en hoeft alleen de bal nog in de hoek te plaatsen, maar raakt helaas de keeper. Het blijf 3-0.
Rond de 60e minuut worden er nog een aantal spelers gewisseld en wordt ook de laatste doelpuntenmaker van het veld gehaald. Kenan gaat naar de spitspositie en Sam komt net als Daan en Cristian het veld weer in om de wedstijd lekker uit te voetballen.
3-0 zonder blessures met mooi voetbal is een goede start van de reeks bekerwedstrijden. De spelers, ouders en trainers zijn tevreden na deze wedstijd. Hopelijk volgen er nog meer van deze mooie wedstrijden. Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen de sterke tegenstander Vlijmense Boys op het programma.