G. Verhoofstad

opmerkingen

Tim, Jim te laat voor de wedstrijd Mark en Sam te laat op de training.

Onbekend

Vandaag spelen we de tweede bekerwedstrijd. Onze jongens nemen het op tegen de JO15-1 van de Vlijmense Boys, een sterkte tegenstander. Vorige week hebben ze namelijk met maar liefst 8-0 gewonnen.

Na een goede warming-up begint de wedstrijd om 12:10 uur. De jongens zijn klaar om de strijd aan te gaan en de winst te pakken. De aftrap werd genomen en we begonnen gelijk sterk, vooral het positiespel is erg goed! Na een aantal kleine kansen werd het in de 20e minuut al 1-0. Door een mooie pass van Piotr op Christian, gevolgd door een prachtige stift over de keeper heen. Na het doelpunt wordt het wat slordiger in de passing en komen de Vlijmense Boys er meer aan te pas. Gelukkig staat de verdediging als een huis met het centrale duo Daan, die de aanvoerdersband heeft gekregen, en Thomas, die wederom een goede wedstrijd speelt. Op de backposities staan Ewan en Jens, die overigens ook goed staan te voetballen. Daarnaast strooien Bastiaan en Ehab vanuit het middenveld met passes richting de buitenspelers Jip en Kenan. Het fluitsignaal klinkt en we gaan met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de rust geven we de jongens mee dat ze gewoon het spel moeten blijven spelen door middel van combinatievoetbal. Er worden nog een aantal wijzigingen doorgevoerd in het veld. Zo gaan Kenan, Jip, Jens, Adin en Thomas naar de bank en komen Sam, Enzo, Mark, Tim en Jim het veld op. De tweede helft begint wat rommelig maar gelukkig is dit maar van korte duur. De spelers weten het inmiddels welbekende combinatievoetbal weer op te pakken. In de 40e minuut krijgt Sam de bal en speelt deze naar Bastiaan. Bastiaan ziet de opkomende Mark en weet hem met een goede bal te bereiken. Mark schiet de bal met een hard schot over de keeper in de linkerhoek. RAAK! 2-0! Wat een goal!

Na de 2-0 zakt het wat in. In plaats van te passen wordt er gedribbeld, waardoor we in de 48e minuut een tegengoal om onze oren krijgen door een goal van de reusachtige spits van de Vlijmense Boys. 2-1. Kort daarna wordt gelukkig de controle over de wedstrijd teruggepakt. Bastiaan krijgt de bal aangespeeld, draait goed open en past de bal naar Sam. Sam komt 1 op 1 met de keeper, schiet en mist. In de 55e minuut moet de aanvoerder gewisseld worden en komt Thomas terug het veld op. Iets daarna komt Christian het strafschopgebied in en wordt neergehaald. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. PENALTY in de 58e minuut. Ewan legt de bal op de stip, neemt een goede aanloop een schiet. GOAL! 3-1. Nu kan het toch niet meer fout gaan. Jens komt terug het veld op en Bastiaan neemt, na een goede partij gespeeld te hebben, plaats in de dug-out. De Vlijmense Boys krijgen nog een aantal kansen, maar de wedstijd wordt goed uit gevoetbald door onze jongens. Het eindsignaal klinkt en WSC JO15-2 wint na een sterkte wedstrijd verdiend van de Vlijmense Boys JO15-1 met 3-1!

Op naar de laatste wedstrijd in de poulfase van de beker, een thuiswedstrijd tegen Nieuwkuijk JO15-1. Tot volgende week.