WSC JO19-1 wint eerste bekerwedstrijd ruim van Wilhelmina

0 - 8

Groep 1 37

8 september 2018 14:45

C.J.M. van Dartel

De 1e bekerwedstrijd ging vorige week niet door. Dat betekend dat vandaag de officiële aftrap is voor onze mannen in dit nieuwe seizoen. Tegenstander is Wilhelmina uit ’s-Hertogenbosch, dat zelf uitkomt in de 1e klasse. Op papier is WSC uiteraard de grote favoriet, maar het blijft bekervoetbal.

Wilhelmina gaat fanatiek van start op hun eigen terrein en laat WSC niet in hun spel komen. WSC speelt te traag en laks. Verkeerde keuzes, te veel lopen met de bal zorgen ervoor dat Wilhelmina optisch gezien niet de mindere is van WSC. Af en toe zorgt een lange bal over de zijkanten voor gevaar, maar de laatste pass en aannames in de 16 zijn onzorgvuldig. De betere kansen zijn zelfs voor Wilhelmina. Toch valt de eerste goal in het voordeel van ons als Tim in de 30e minuut Belmin weg stuurt. Belmin zet de 0-1 op het bord. Daarna gaat het ietsjes beter, WSC krijgt meer kansen maar blijft onzorgvuldig terwijl ook Wilhelmina dreigend blijft. In de laatste seconde van de 1e helft verdubbeld WSC de voorsprong. Weer is het Belmin die na een assist van Alex Huijps zijn 2e treffer maakt, 0-2. Er wordt niet eens meer afgetrapt en de spelers kunnen direct de kleedkamers in.

De 2e helft is slechts 24 seconden onderweg als Alex Roomer met een prachtige pass Belmin de ruimte in stuurt. Wilhelmina had de laatste slok thee nog niet doorgeslikt of Belmin prikte er de 0-3 in, hiermee de gehele productie voor zijn rekening nemend.
Hiermee is de wedstrijd gespeeld en dat merk je aan de spelers van Wilhelmina, het geloof is weg, tel daarbij op dat het bij WSC beter gaat draaien en zo het klasse-verschil erg groot maakt. In de 54e minuut, weer een goal en wéér Belmin. Nu ontvangt hij de bal na een schot van Alex die gestopt wordt door de keeper, een intikker die de 0-4 op het bord brengt.
De 2e helft is een formaliteit, in de laatste 10 minuten gaat het nog even rap. Drie schoten van buiten de 16 van respectievelijk Yuri, Max en Merijn brengen de stand op 0-7. En net als in de 1e helft valt in de slotseconde de 0-8 als Stijn, na een mooie aanval via Koen en Rick, het laatste zetje mag geven.

A.s. maandag de inhaalwedstrijd voor de beker tegen RKDVC JO19-2. Door de afwezigheid van een flink aantal spelers kan dat een hele andere wedstrijd worden.