WSC JO19-1 wint ook 2e bekerwedstrijd ruim

RKDVC JO19-2

Groep 1 37

10 september 2018 20:00

A.H.M. Verkoeijen

Nog geen 48 uur na de bekeroverwinning op Wilhelmina (0-8) staat vanavond de 2e bekerwedstrijd op het programma, tegenstander RDVC JO19-2 dat dit seizoen uitkomt in de 2e klasse. Het niveauverschil met de 4e divisie oogt op papier enorm groot. Wat op voorhand het nut en zin van de beker erg twijfelachtig maakt. Maar goed, het blijft een derby en op deze maandagavond is WSC verre van compleet. Wat heet, Koen, Alex H., Merijn, Souleimane, Abu én Stijn zijn er niet bij om diverse redenen. Vanuit de JO17-1 sluiten daarom 3 1e-jaars talenten aan, nl. Dylano, Sjors en Iesa.

Slechts 5 minuten heeft WSC nodig om de 1e bal achter de keeper in het net te krijgen. Erhan zorgt voor de voorzet vanaf links en Belmin die de bal direct snoeihard op zijn pantoffel neemt, 1-0. In de 12e minuut is Belmin de man van de voorzet, Rick raakt hem half en zorgt voor een onbedoelde assist op Iesa die de 2-0 binnen schiet. In de 25e minuut wordt een schitterende solo van Belmin langs 5-6 Drunenaren afgerond door Sander, 3-0. Twee minuten later maakt Belmin zijn 2e van de avond als hij slecht uitverdedigen van RKDVC afstraft, 4-0. Voor rust maakt Tim er 5-0 van na een voorzet van Iesa.

Na rust gaat WSC verder waar het geëindigd was in de 1e helft. Na een voorzet van Max maakt Belmin zijn hattrick weer compleet met de 6-0. Het is bewonderingswaardig dat RKDVC blijft voetballen en niet het niveauverschil met fysiek geweld probeert te compenseren. Hierdoor blijft het een leuke wedstrijd om te zien waar WSC voetballend het doel probeert te bereiken. In de 75e minuut valt de 7-0 na een assist van Jasper scoort ook de 2e debutant, Dylano. Het laatste kwartiertje breekt aan en WSC zet nog even aan om de dubbele cijfers te halen. De 8-0 valt in de 80e minuut als Max de diepte in wordt gestuurd en de keeper weet te passeren. 5 minuten later de 9 – 0 door Tim. Alex R. is in de laatste minuten voorin gezet met liesklachten, desondanks weet hij nog een goal te maken, 10 – 0.  Nu missen we nog 1 man op het lijstje, namelijk onze spits Rick, aan hem de eer om de laatste van de avond te maken en de eindstand van 11-0 op het bord te zetten.

Mede dankzij RKDVC, dat de gehele wedstrijd sportief en gedreven bleef voetballen, werd het een leuke wedstrijd. Het zegt WSC weinig waar we op dit moment staan. A.s. zaterdag RWB en daarna begint het echte werk in de competitie.