Groep 1 37

15 september 2018 14:30

opmerkingen

Jose Kazinga heeft ziek gemeld

WSC heeft bij sommige verenigingen in de regio het beeld een arrogante club te zijn. Al jaren vaak de sterkste jeugdteams, het eerste dat op hoog niveau speelt en waar veel geld in om gaat (ging). Dat wekt bij andere wat weerstand op merk ik regelmatig als ik ze over mijn cluppie hoor praten. Soms echter kan ik van dat arrogante wel wat herkennen. Zoals vandaag als wij moeten aantreden tegen de leeftijdgenoten van RWB, uitkomend in de 1e klasse. Na Wilhelmina én RKDVC JO19-2 wéér een team dat op een ruime wijze aan de zegekar gebonden zal gaan worden. Het is niet de vraag óf we winnen, maar of dat met 5, 6 of misschien wel weer met 10 doelpunten gewonnen gaat worden. Het feit dat Stijn, Abu, Souleimane en Bram er niet bij zijn. Alex R. en Appie pijntjes hebben en gespaard worden, evenals Belmin die deze week al 2 wedstrijden in de benen heeft. Ook als in de warming-up Tim afvalt met een hamstringblessure wordt alleen gesproken over “werken aan het doelsaldo”! Dat noem ik vrij arrogant. Zolang als ik al bij WSC ben hebben we nog nooit een makkelijke wedstrijd gespeeld tegen RWB. Dat heeft een leuke ploeg met een paar mooie voetballers, plus een team dat tegen WSC altijd 200% gemotiveerd is! Maar goed, dat is WSC blijkbaar vergeten.

Enfin, de wedstrijd was 10 minuten oud en onze toppers stonden met 2-0 achter. Niets te vertellen…. RWB klapte erop en creëerde goede kansen waar ze er 2 van wisten te verzilveren. Zeker de 2e was een prachtige counter waarbij de achterhoede van WSC te kijk werd gezet. Gedurende de 1e helft krabbelde WSC langzaam op, maar er zat weinig geloof in en van teamspel was weinig sprake. Toch kreeg WSC kansen, grote kansen. In de 12e minuut een bal op de paal van Belmin (die noodgedwongen op het middenveld stond!). Paar minuten later Max die de bal vrij voor goal voor zijn voeten kreeg, zelfs vanaf 4 meter lukte het hem niet om de keeper te passeren. Ook Rick wist de paal nog te raken in de 30e minuut. RWB kwam er regelmatig ook nog gevaarlijk uit met 3 snelle mensen in de voorhoede, Khalid was hierdoor genoodzaakt om tijdens de 1e helft al een omschakeling te doen in de achterhoede.
Toch viel de aansluitingstreffer nog in de 1e helft.  10 Minuten voor de thee veroverde Belmin de bal en speelde mooi Rick aan in de 16, hij schoot de 2-1 binnen.
In de laatste seconde van de 1e helft kreeg RWB nog de mogelijkheid om het verschil weer op 2 goals te krijgen toen ze 1-op-1 naar Siem op stoomde. Gelukkig bracht Siem redding.

In de kleedkamer werd toch maar besloten om “het werken aan het doelsaldo” te parkeren en ons te gaan focussen op “winnen”. Appie en Alex R. brachten meer snelheid in de defense waardoor hopelijk de aanvalsdrang van RWB gestopt kon worden. Echter in de 9e minuut weer een snelle uitbraak van RWB waar onze defense er weer niet sterk uit zag. In de 16 wordt RWB gestopt, foutief volgens de scheid, gevolg Merijn geel en RWB een penalty….3-1.
Direct vanaf de aftrap zoekt WSC de aanval, via Rick komt de bal bij Belmin die binnen 15 sec na de penalty de marge weer op 1 brengt, 3-2. Dat is in ieder geval lekker. WSC wordt wat sterker en in de 14e minuut krijgt WSC aan de rechterzijde van de 16 een vrije trap. Een bal voor een linkspoot, Merijn dus. Vanaf de kant krijg ik het advies van “Peter Kant Incasso” om de 3-3 alvast maar te noteren, “schot Merijn, verre hoek!” Jaja…Petertje, 2 seizoenen bij WSC en nu al arrogant?

Maar verdomme, 5 seconden later ligt de bal inderdaad in de verre hoek! Even kijk ik om en meen wat gelaatstrekken van Jomanda te herkennen in die grijns op Peter zijn gezicht. In ieder geval 3-3.

WSC gaat op zoek naar de overwinning, maar RWB weigert de handdoek in de ring te gooien. Nooit en te nimmer wordt het klasse-verschil echt zichtbaar in deze wedstrijd. WSC krijgt kansen, een discutabele buitenspel voorkomt de 3-4, een open kopkans voor Belmin in de 44e minuut wordt ook niet verzilverd. In de blessure tijd (die ruim boven de 10 minuten uit komt) valt toch een 4e goal, Koen krijgt de bal bij Max, zijn voorzet wordt bij de 2e paal vanuit een moeilijke hoek door de snelle Alex H voorbij de keeper geschoten, 3-4. Nog is de wedstrijd niet gespeeld, want ook RWB krijgt nog en goede mogelijkheid om een 4e goal te maken. Dat lukt ze niet en WSC wint zo, alles behalve overtuigend, ook de 3e bekerwedstrijd. De complimenten voor RWB, de punten voor WSC!