0 - 3

WSC MO15-1

Groep 1 4

15 september 2018 11:45

Na een klinkende overwinning van 0-3 op de MO15-1 van Unitas '30 uit Etten-Leur bekert WSC MO15-1 verder. Na eerder gelijk te hebben gespeeld tegen DSE en een verlies tegen TSC is de tweede plaats genoeg om door te gaan in deze lastige poule.
De wedstrijd begon wat rommelig en door blessures van Kimberley en Kiyana moest er in de verdediging wat geimproviseerd worden. Complimenten aan de hele ploeg want door hard werken en elkaar helpen heeft Minou haar doel als keepster schoon kunnen houden. Dunya moest vanaf normaal de backpositie nu centraal achterin spelen, maar deed dit uitstekend. Ze werd hierbij uitstekend geholpen door Marit, Puck en Merel die allen verdedigend hun vrouwtje stonden.
Yassmine begon op de bank maar scoorde al snel de 0-1 na ingebracht te zijn voor de hardwerkende Fleur.  Na een schitterende aanval belandde een schot van Effy op de paal. In de rebound legde uitblinkster Lieke de bal goed terug op de inlopende Yassmine die koelbloedig de 0-1 binnenschoot.
Hierna kreeg WSC meer grip op de wedstrijd en gaf weinig tot niets weg tot aan de rust. De keepster van Unitas had nog een paar goede ingrepen op speldeprikjes van WSC.
Een minuut of 10 na rust scoorde Lieke de 0-2 na een goede voorzet van aanvoerdster Meike. Opnieuw ging hier goed samenspel aan vooraf en het blijkt maar weer dat als de meiden voetballen en passen, ze tot grote dingen in staat zijn. Juist wanneer ze niet voor elkaar werken en gewoon ballen wegschieten lopen ze vaak achter de feiten aan.
Ook de twee jonkies Romy en Benthe passen zich uitstekend aan en zijn aan de bal beide heel sterk. Het was dan ook een assist van Benthe die de voorbereiding was op het tweede doelpunt van Lieke deze middag.  Hiermee stond de einduitslag van 0-3 op het bord en verzekerde WSC MO15-1 zich van een plek in de volgende (knock-out) ronde van de beker.

Een dikke proficiat aan de meiden en coach Sandra!