4 - 1

WSC JO15-2

2e klasse 4

22 september 2018 10:45

Vandaag was het vroeg. Om 8:45 uur verzamelen we voor de uitwedstrijd naar BZS, in het pittoreske Beusichem in Gelderland. Vandaag begint na 3 bekerwedstrijden de competitie. Wetende dat we vorige week een makkelijke horde hebben genomen moeten we er vandaag wel staan.
De trainingen deze week zijn niet helemaal scherp en geconcentreerd verlopen en ook de warming-up begint niet zoals we hopen. De trainers vragen zich dan ook af wat er aan de hand is?

Om 10:45 uur is het dan zo ver. De wedstrijd begint onder toeziend oog van een grote groep ouders die mee zijn gekomen als toeschouwers.
WSC heeft door wat blessures wat moeten schuiven in de opstelling maar begint de wedstrijd goed. Het bekende combinatie voetbal wordt opgepakt en we komen een aantal keer bij het doel van de tegenstander. Gevaarlijker dan een paar schoten worden we niet en BZS komt beter in de wedstrijd. Zij weten met hun nummer 9 en 14 gevaarlijk te worden en onze verdedigers hebben het lastig. In de 25e minuut weet BZS een hard schot op het doel van Tim te richten, 1-0. Niet veel later komt de nummer 9 van BZS weer opstomen. Er wordt goed verdedigd maar we moeten helaas wel een corner weggeven. Dit blijkt uiteindelijk de inleiding voor de 2-0. De eerste helft loopt tegen het einde maar WSC moet nog de 3-0 incasseren na een scherpe aanval van BZS.

Tijdens de rust worden de pijnlijke punten besproken. Enkele wissels worden doorgevoerd. Zo komen Kenan, Jens en Jim eruit en daarvoor in de plaats komen Sam, Enzo en Daan. De tweede helft start scherper dan de eerste en WSC weet weer te gaan voetballen. We hoopten dat de rust een ommekeer zou opleveren, alleen de nummer 9 van BZS blijft onze mannen maar kwellen en weet zijn teamgenoot te vinden. Die komt 1 op 1 bij Tim en plaatst de 4-0 in de hoek.

WSC weet bij vlagen combinatievoetbal te spelen maar haalt de trekker niet over. Uiteindelijk komt Sam in de 65e minuut door een pass van Mark voor de goal van BZS en weet de eer nog hoog te houden door de 4-1 te scoren.
De eerste competitie wedstrijd is niet iets om trots op te zijn. We moeten hier van leren en vooruit kijken. Volgende week zaterdag spelen we thuis om 12:00 uur tegen MVV’58. Bedankt ouders voor support.