WSC JO19-1 wint door 1 goede helft van Fc Engelen

4e divisie D

22 september 2018 15:15

de Bonth

Onbekend

Eindelijk begint de competitie. Dat waar we al weken voor aan het trainen zijn. Kijken of we er klaar voor zijn. Nou ja, klaar! Met 19 spelers stonden we bij aanvang aan de start van het seizoen. Nu bij de 1e wedstrijd is een speler van JO17-1 nodig om aan 14 spelers te komen. Job is een treetje lager gaan spelen, Stijn is al onmisbaar bij de senioren 1, Abu/Bram/Souleimane/Tim geblesseerd. 6 Spelers die opgevangen moeten worden. Niet geheel zeker reizen we af op een druilerige zaterdag naar Engelen, met Talha vanuit de B’s.

Net als vorige week tegen RWB start WSC ronduit matig. De eerste de beste aanval van Engelen levert al een doelpunt op. Een diepe bal stuurt een snelle buitenspeler van Engelen weg, de defense van WSC is eenvoudig te langzaam om nog in de buurt te komen. Middels een bekeken lob wordt Siem gepasseerd, 1-0 in de 3e minuut. WSC speelt heel slordig, veel verkeerde ballen die recht bij de tegenstander in de voet gespeeld worden. Engelen is geen sterk team, maar is feller en fanatieker dan WSC. De snelle buitenspelers van Engelen zorgen continue voor dreiging.  WSC komt er, ondanks vele malen buitenspel, regelmatig toch gevaarlijk uit. In de 26e minuut valt de gelijkmaker, na een vrije trap van Koen is Belmin er als de kippen bij om de bal in het net te knallen, 1-1. Verder is deze 1e helft er een om heel snel te vergeten.

De 2e helft is net begonnen als Alex Roomer uitvalt met een liesblessure. Zijn vervanger, Erhan, is nog niet binnen de lijnen als een diepe bal over rechts weer door de snelle spits opgepakt wordt en hij wederom Siem verschalkt, 2-1. Nu wordt het lastig, een Engelen dat met zelfvertrouwen speelt en WSC dat nog geen moment in de wedstrijd is gekomen. Yuri neemt positie van Alex over en Erhan gaat de backpositie bemannen. Het is net of het kwartje daarna valt, de verdediging onder aanvoering van Merijn zetten een tandje bij, Erhan brengt iets meer snelheid en weet zo het gevaar vanaf links te beteugelen. Hierdoor krijgt WSC langzaam aan de controle over de wedstrijd en gaat het eindelijk voetballen. Een van de constantere spelers vandaag, Appie, zet in de 53e minuut een aanval op, een bekeken pass op Belmin geeft hem de kans zijn 2e van vandaag te maken en de 2-2 op het bord te zetten. Met in de 58e minuut Talha en 12 minuten later Alex Huijps erbij gaat WSC een tempootje hoger spelen. Belmin gaat als diepe spits spelen en dat zorgt voor meer gevaar, zeker met de snelheid op rechts en links. In de 75e minuut wederom Appie die een prachtige pass geeft op Alex, zijn strakke voorzet wordt bij de 2e paal door Talha in 2x omgezet naar een 2-3 voorsprong. WSC krijgt vleugels en bij Engelen stort het langzaam in. In de 78e minuut een vrije trap, rechts buiten de 16. Net als vorige week een prooi voor Merijn, het is echter Koen die met rechts de bal om de muur krult, de keeper weet de bal net te stoppen, maar Belmin is in de buurt om zijn 3e van de middag te maken, 2-4. Hiermee lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar WSC is nog niet klaar. In de 85e minuut een ingooi van Talha ten hoogte van de 16 op Belmin, ons fenomeen speelt mooi een mannetje uit en met een bekeken schot passeert hij voor de 4e (!) keer deze dag de keeper van Engelen, 2-5. De koek is nog niet op, Talha weet in de 89e minuut met hard werken de bal te veroveren. Weer gaat de bal naar Belmin en op een bijna identieke wijze als de 5e goal passeert hij de keeper met een bekeken schot in de verre hoek, 2-6 (5 doelpunten van de ontketende Belmin).

Een verdiende overwinning behaalt op basis van een goede 2e helft. Wij moeten hopen op een spoedig herstel van alle geblesseerden, zowel bij ons als bij senioren 1 (zodat wij Stijn weer mogen verwelkomen). Tegenstander van volgende week, Oranje Wit, lijkt na hun 14(!) – 1 overwinning op ASWH helemaal klaar voor ons. Hopelijk zijn wij dat over 1 week ook!