WSC JO15-1 haalt punt tegen nummer vier (3-3)

WSC JO15-1

3e divisie D

19 januari 2019 12:00

I. Khanfour

Na de overwinning in de Waalwijk Cup vorige week staat dit weekend alweer de eerste
competitiewedstrijd op het programma. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk gepland in de week van
carnaval, maar is verplaatst vanwege vakanties van spelers.
Het is koud en het lijkt een moeilijke opgave om punten te halen tegen de huidige nummer vier in de
competitie uit Tilburg. Nadat de Efteling file is uitgezeten komt WSC iets later dan gepland aan in
Tilburg, maar er is nog voldoende tijd voor een goede warming-up. Er wordt gespeeld op een
gloednieuw kunstgrasveld op het sfeervolle sportpark van Sarto.
In de eerste tien minuten is de wedstrijd in balans. Wel blijkt Sarto weer te beschikken over een snelle
spits en een kleine goede spelverdeler. De spits maakte in de heenwedstrijd al een zeer gevaarlijke
indruk. Met twee schoten op doel heeft Sarto ook de beste kansen. Jop loopt een beetje ongelukkig
tegen een gele kaart aan. Hij wordt eerst uit balans gebracht en loopt dan de tegenstander onderuit.
Daarna komt Jaap na een mooi opgezette aanval het strafschopgebied binnen en schiet de bal gewoon
koelbloedig binnen (0-1). Sarto gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker, waarbij Sven meteen een
belangrijke redding verricht, na een doorbraak van een de spits van Sarto.
Tien minuten later breekt de spits weer door en maakt het nu wel af, nadat de verdediging van WSC
niet adequaat ingrijpt (1-1). Tot de rust vallen er geen doelpunten meer. Wel schieten Suheeyb en Job
nog op doel en vallen Thyme en Max geblesseerd uit.
De tweede helft begint, zoals de eerste is geëindigd. Redelijk in evenwicht. Na elf minuten scoort Sarto
uit een mooie aanval de 2-1. Jammer, maar er is nog niets verloren. Sterker nog Sarto begint fysieker te
spelen. Ook hoort uw verslaggever dat de trainer van Sarto er nog helemaal niet gerust op is dat de
overwinning binnen is. Toch loopt Sarto uit naar 3-1. Een counter wordt prachtig afgemaakt. De
tegenstander uit Tilburg blijft ondanks de ruime voorsprong onrustig. Een Sarto speler loopt in de 56
e
minuut zelfs tegen een gele kaart aan vanwege ruw spel.
WSC krijgt niet veel kansen. Yannick en Finn schieten wel op doel, maar deze schoten worden gekeerd
door de keeper. Ook Sven kan zich nog een keer onderscheiden door een uitstekende redding te
verrichten. In de laatste minuut creëert Stan een kans door een aantal verdedigers te passeren en schiet
op doel. De bal verdwijnt in het net. Dit is de aansluitingstreffer 3-2 ! Dit lijkt te laat te komen voor een
resultaat voor WSC. Maar niets is minder waar. Meteen na de aftrap gaat WSC weer in de aanval,
waarbij Jaap wordt aangespeeld. Hij schiet de bal onberispelijk binnen 3-3 !
Omdat dit diep in blessuretijd is is de wedstrijd bijna meteen afgelopen. Terecht resultaat !