WSC JO15-1

Hoofdklasse B

2 november 2019 12:45

J.J.E.J. (Jerry) Koningstein

Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week speelt onze C1 een derby tegen de White Boys. De ploeg uit Waspik is de nieuwe koploper in de hoofdklasse B en is van plan dit ook te blijven. Het is droog en de zon schijnt bij de aftrap van de eerste helft.

WSC begint goed aan de wedstrijd en ziet bij de tegenstander twee meiden in het veld staan. Dit blijken niet de minste spelers te zijn. White Boys beschikt over veel vaardige spelers. Na een minuut of acht komt de thuisploeg op voorsprong: 1-0!

WSC is in deze wedstrijd de fysiek sterkere ploeg. Na tien minuten wordt Max in stelling gebracht voor het doel en schiet rakelings naast. Af en toe komt White Boys in de buurt van Frankie, die de geblesseerde Adin vervangt in het doel. Max is sterk bezig en maakt de gelijkmaker, na een assist van Sudeeys: 1-1.

WSC krijgt zelfs nog meer kansen om te scoren, maar de schoten op doel gaan er helaas niet in. Ook White Boys scoort niet meer voor de rust.

Vlak na de rust komt WSC meteen op voorsprong na weer een doelpunt van Max: 2-1! De tegenstander gaat feller spelen. Dit helpt niet, want na negen minuten in de tweede helft maakt de opgekomen Thomas 3-1!

White Boys gaan nu vol in de aanval en een kwartier voor het einde van de wedstrijd wordt de aansluitingstreffer gemaakt: 2-3. WSC houdt stand. Een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd krijgt de thuisploeg nog een reuzenkans, die er net niet in gaat.

De scheidsrechter besluit dat er nog drie minuten blessuretijd bij komt. Dit speelt WSC professioneel uit en wint wederom van een koploper. Chapeau!

Door de overwinning nestelt WSC zich nu in de middenmoot en door deze prestatie is er vertrouwen opgedaan voor de komende wedstrijd tegen Jong Brabant.

Graag zie ik u komende zaterdag om 10.30 uur langs de lijn om onze mannen aan te moedigen.