WSC JO15-1

Hoofdklasse B

23 november 2019 12:00

O.T.P (Owen) Struijk

Op speeldag acht van de competitie staat de wedstrijd tegen SV Reeshof op het programma. Onder het oog van een jeugdige scheidsrechter wordt om 12.00 uur afgetrapt voor de eerste helft. De tegenstander staat lager op de ranglijst en WSC denkt dit klusje wel even te klaren.
De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld. WSC lijkt moeilijk uit de weg te kunnen met het kunstgras. Ballen worden niet makkelijk aangenomen en de thuisploeg begint fel aan de wedstrijd. Fysiek is Reeshof ook sterker, maar voetballend kan WSC goed uit de voeten. Echter alles begint met inzet. Dat is meer aanwezig bij de tegenstander. Adin moet meteen in actie komen en voorkomt een vroege tegentreffer. Om het spel van WSC weer te geven is er één woord dat het best in de buurt komt: “gezapig”.
Het elftal is door de leiders goed neergezet, maar het onvermijdelijke gebeurt na tien minuten: 1-0! Een tegenstander haalt de achterlijn en speelt naar een medespeler. Deze schiet de bal feilloos binnen achter Adin. WSC speelt de bal goed rond, maar wordt niet gevaarlijk.
Na een kwartier wordt de bal door Adin naar voren gebracht. Via via wordt Bastiaan aangespeeld, die mooi wegdraait op rand strafschopgebied en hard op doel schiet. De keeper van Reeshof kan de bal tegenhouden, echter schiet Pepijn de rebound goed binnen: 1-1! Dit is ook de ruststand. Het meegereisde publiek is content met de ruststand, maar eerlijk gezegd had de thuisploeg meer verdiend. Het publiek is het erover eens dat het “gezapige” ervan af moet.
De tweede helft begint zoals de eerste is geëindigd. Na dertien minuten verdwijnt de bal na een corner in een “hutsekluts” situatie achter Adin: 2-1! Nog niets is verloren, maar het lijkt alsof er te weinig spelers de wedstrijd “echt” willen winnen. Vijf minuten voor tijd krijgt WSC twee goede kansen om op gelijke hoogte te komen, maar worden ongeconcentreerd gemist.
Reeshof wil wél graag winnen en countert in de laatste minuten. Als gevolg krijgen ze twee opgelegde kansen, die beide optimaal worden afgemaakt: 4-1! Dit is ook de eindstand.
Volgende week speelt WSC weer tegen een Tilburgse ploeg, Were Di. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Eikendijk om 10.30 uur, zoals gebruikelijk. Bij winst is het behalen van een plaats in het linker rijtje mogelijk.