2 - 5

WSC JO15-1

1e klasse 02

7 maart 2020 13:15

Twee weken na de zwaarbevochten overwinning op Rijen gaan onze favorieten naar Tilburg Zuid-Oost. Were Di is de tegenstander. Met een zonnetje lijkt het wel lente, maar zonder blijkt het gewoon ijzig koud. In de eerste competitiehelft werd thuis “slechts” een punt gehaald en dus moet gewaakt worden voor onderschatting. De wedstrijd wordt gespeeld op kunstgras. Dit veld is zo vlak als een biljartlaken en is toeschouwers-onvriendelijk, vanwege de hoge hekken.

Meteen na aanvang neemt WSC het initiatief en schiet regelmatig op het doel van Were Di. Dit resulteert pas na een kwartiertje in een doelpunt voor WSC. Max laat de keeper van de Tilburgers kansloos: 0-1. Vervolgens blijft WSC de bovenliggende partij, maar weet niet te scoren. Zo blijft Were Di in de wedstrijd en seconden voor de rust is het gelijk: 1-1. Niet terecht, maar je moet jezelf ook beter belonen als je wilt winnen.

In de tweede helft neemt Max het doel van Were Di meteen weer onder vuur. Helaas gaat de bal tegen de paal en niet in het doel. Pepijn is ingevallen in de tweede helft en heeft slechts twee minuten nodig om WSC weer op voorsprong te zetten: 1-2! Met een ogenschijnlijk simpel schuivertje is de keeper verslagen.
Vervolgens wordt Pepijn bediend met diepe ballen … drie minuten later scoort hij weer … de tegenstander denkt aan buitenspel, maar de treffer wordt toegekend. Twee minuten later scoort Pepijn weer, maar helaas (en onterecht) wordt de mooie treffer afgekeurd voor buitenspel.

Het verzet van Were Di lijkt gebroken wanneer Pepijn een hoge bal van het middenveld beter inschat dan de uitkomende keeper van de Tilburgers. Onze spits tikt de bal geraffineerd over de keeper in het doel: 1-3! Were Di zet aan en probeert toch nog een punt over te houden aan deze wedstrijd. De uitblinker van de wedstrijd gooit roet in het eten voor de ambities van onze tegenstander. Pepijn maakt de 1-4 met een intikker en de wedstrijd lijkt gespeeld.

Uit het niets scoort Were Di dertien minuten voor tijd een mooi doelpunt, een schot in de dit linkeronderhoek: 2-4. Were Di zet aan, maar onze godenzoon Pepijn zet de wedstrijd in het slot door de 2-5 te scoren1! Dit is ook de eindstand en blijft WSC op kampioenskoers … komende zaterdag gaat de topper tegen RFC niet door, vanwege het covid-19 (corona) virus.