4 - 8

WSC JO17-1

Groep 1 11

5 september 2020 12:15

Had de JO19-1 afgelopen week een bizarre overwinning met een handbalachtige uitslag van 6-4 tegen Emplina, de JO17-1 deed daar deze week een schepje bovenop. Tegen hoofdklasser Boeimeer uit Breda werd het maar liefst 8-4 voor WSC.

In de basis had trainer Ton Verkerk deze keer plaats ingeruimd voor eerstejaars Ibrahim Gorgen en Tijmen Roeloffzen. In beginsel vanwege de nog steeds omvangrijke lijst van blessures maar de jongelingen kweten zich adequaat van hun taak. WSC begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd en reeds in de 4e minuut kon Finn Wachtels van den Berg succesvol aanleggen vanaf de penaltystip na een ongelukkige handsbal van een Boeimeer verdediger. Dit was het startsein voor een sterke periode van WSC. Letterlijk en figuurlijk waar dankzij het fysieke overwicht WSC controle had op het middenveld en talloze kansen werden gecreëerd die uiteindelijk leidde tot een ruststand van maar liefst 5-0. Doelpuntenmakers waren Mees Pruijmboom (8e minuut), Finn Wachtels van den Berg wederom (11e minuut), Patrick van Deurse (18e minuut) en Tamer Yilmaz (34e minuut).

De tweede helft was echter een ander verhaal. Sterkhouders zoals aanvoerder Suyheeb van Daalen, middenvelder Mees Pruijmboom en aanvaller Patrick van Deurse kregen rust en dat had zeker zijn invloed op het overwicht van WSC. Zeker op de linkerkant had WSC moeite om de aanvallen van Boeimeer tegen te houden en via twee voorzetten van Boeimeer spelers die diep gingen op rechts en eenvoudig werden ingetikt, alsmede een directe vrije trap kwam Boeimeer terug tot 5-3 en kreeg het weer geloof. De wedstrijd werd ruwer en de scheidsrechter had zijn handen vol om met name de spelers van Boeimeer in de grip te houden.

“Nu komt het aan op mentaliteit” riep trainer Ton Verkerk vanaf de zijkant. Reserve aanvoerder Finn Wachtels van den Berg nam het voortouw en WSC vocht zich -soms bijna letterlijk- terug in de wedstrijd. Keurig vrijgezet met een kopbal van Owen Keller, scoorde Jaap van Alphen met links. Even slikken na een ongelukkige zij het fraaie eigen goal van Thyme van der Linden. Strak in de kruising gekopt uit een corner van Boeimeer. Maar WSC ging onverdroten door om de score verder uit te bouwen. En met keurig combinatievoetbal vanaf de zijkanten wisten Mozes Ndongala en Pepijn Brok de voorsprong te vergroten tot 8-4.

Een meer dan verdiende overwinning. Weliswaar wat schoonheidsfoutjes en de leerervaring dat als de je fysieke overhand niet meer hebt, het aankomt op slimheid en mentaliteit, maar het publiek had in ieder geval genoten. Volgende week komt het erop aan als WSC naar TSC in Oosterhout moet die vooralsnog ongeslagen zijn. Wie gaat door naar de volgende bekerronde?