't Hoogje 1
4756CP
KRUISLAND
tel. 0167-532889

WSC1 heeft opnieuw geen punten weten te behalen tegen een titelkandidaat in 2E, waar het tot 88e minuut tock echt leek te gaan vertrekken met 1 punt bij sc Kruisland. Een vrije trap van Ayoub Boudouch was keeper Luuk van Beerendonk te machtig.

WSC mistte vandaag weer aardig wat jongens. Soul, Stijn, Ronny, Sam en Bas waren geblesseerd en ook Iesa was afwezig vandaag. Hierdoor waren er vandaag basisplekken voor Niek en Joris die overigens beide een voldoende scoorden. Tot overmaat van ramp kon ook Maarten niet starten zo bleek in de warming-up, waardoor Abu op het laatste moment in de basiself verscheen.

WSC begon net als vorige week goed aan de wedstrijd. De organisatie stond goed en Kruisland had moeite om de gaten in de waalwijkse verdediging te vinden. De thuisploeg had weliswaar het meest de bal, maar kon dit niet omzetten in echte kansen. Wel onstonden er in de eerste helft een aantal hachelijke situaties uit corners en vrije trappen. Ook had WSC in de eerste helft wat moeite met de opbouw van achteruit mede door de hoge druk van Kruisland. De beste kans in de eerste helft was toch echt voor WSC. Mounir passeerde op de achterlijn zijn tegenstander en gaf goed voor laag ricting de tweede paal. Roel had de hoek voor het uitkiezen maar vond de goed keepende Kruislandse doelman op zijn weg. Dezelfde keeper wist een uitstekend genomen vrije trap van aanvoeder Nicky uit de hoek te tikken. 0-0 bij rust en WSC was hier zeer zeker niet kansloos.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet heel veel. Kruisland had de bal het meest maar WSC kwam er een aantal keer zeer gevaarlijk uit. De grensrechter van Kruisland kon twee van die gevaarlijke uitbraken onschadelijk maken door zijn vlag omhoog te steken. Hierdoor moest Pepijn de 1 tegen 1 met de keeper onterecht afbreken en was er weer een kans verkeken. Kruisland bracht een wissel en veranderde hierbij enigzins de speelwijze. WSC had even nodig om de organisatie weg te zetten al resulteerde de omzetting ook in deze fase niet in echte kansen voor de thuisploeg. Wel konden ze net als in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk worden uit corners en de tweede ballen die daaruit ontstonden. In de 88e minuut sloeg toch het noodlot toe. Een overtreding op Belmin werd niet bestraft door de scheidsrechter en Belmin bleef geblesseerd achter op de middellijn. Kruisland wilde de bal niet uitspelen voor een behandeling en WSC kreeg de bal niet buiten het veld. WSC maakte een overtreding op een meter of 25 van het doel. De vrije trap die hieruit volgde werd door de invaller van Kruisland binnengeschoten. In de slotfase was invaller Souf die terugkwam van een blessure nog dichtbij de gelijk maker die zeker verdiend was geweest. Pepijn legde de bal terug maar helaas redde de Kruislandse keeper goed op de volley van Souf.

WSC laat al een paar weken zien zeker niet de mindere ploeg te zijn tegen de ploegen die momenteel bovenin onze klasse bivakkeren, alleen staan daar niet de broodnodige punten tegenover. Volgende week zal er thuis van Madese Boys gewonnen moeten worden waardoor de weg naar boven gevonden kan gaan worden.