WSC JO15-2 bekert verder na winst in de streek derby. - Welkom bij WSC

WSC JO15-2 bekert verder na winst in de streek derby.

WSC JO15-2 bekert verder na winst in de streek derby.

WSC JO15-2

2 - 0

DESK JO15-1

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O15 2e ronde Groep 5 05

Datum

23 oktober 2021 11:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Eikendonk
Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Op deze mistige ochtend maakten WSC zich klaar om op eigen grond het duel aan te gaan tegen onze zuiderburen uit Kaatsheuvel, Desk. Ondersteund door de gelegenheidsspeler Sepp van Kapel.

 

WSC zet direct in de eerste minuut Desk vast. Na een aantal minuten kreeg Timo de bal aan zijn voeten en laat een schitterende diepte pass zien naar Lars, die ziet de eerste mogelijkheid om op doel te schieten. Mis, helaas. Maar al snel volgt er een achterbal van de keeper bij Desk. Deze nam hij zo uit dat hij recht in Jeroen zijn voeten kwam. Gezamenlijk werd er goed druk gezet! Jeroen maakte een hopelijk veel belovend, eerste doelpunt. 1-0.

 

WSC zit er kort op en geeft DESK weinig ruimte om te voetballen. Iedereen houd zijn mannetje bij. Na hier en daar wat uitballen onderschept Jeroen de bal en laat een goede pass naar Lars zien. Die kan de bal net niet goed genoeg onder controle krijgen om er een doelpunt uit te halen. Het blijft bij een mooie poging.

Weer even later werd er goed druk gezet op de bal. Heel het team deed mee. Wessel had een interceptie en geeft de bal voor op goal. Maar helaas was de Pokon uitverkocht en konden ze er net niet bij. Jammer.

 

WSC zet elke keer goed druk wanneer de bal naar de keeper wordt gespeeld. Top. Toch weet Desk soms door te breken. Ze lijken nog niet heel gevaarlijk. Wanneer dat wel is staan Timo, Quint, Cas en Sepp hun mannetje en weten de bal goed te onderscheppen. Voorin maakt de keeper van Desk hier en daar wat foutjes waardoor WSC druk kan zetten en mogelijkheden krijgt. Dat maakt het elke keer wel eventjes spannend.

 

Ingooi van WSC. Wessel aan de bal. Die maakt goede acties vanaf de middellijn en spurt 3 man voorbij. Maar helaas de bal gaat niet het doel in, maar over.

Tja, wat zullen we zeggen. Het was een wirwar. Het ging op en neer zonder dat er echt wat gebeurde. Dat maakt het wel lastig om een rete-spannend verslag te schrijven.

 

We hebben een snelle Wessel, maar die had ook een snelle middenvelder tegenover zich staan. Toch komt hij soms weg met de bal en kan hij de bal door kaatsen. Maar helaas komt er vooralsnog geen doelpunt uit.

 

Even was het spannend en wist DESK de 16 meter bijna te vinden. Ook hun weten ze bal niet in het net te dwingen.

Cas maakt een mooi 1-2 met Wessel. Die geeft de bal voor op Lars, weer net te hoog. Lars kan er helaas niet bij.

De keeper van onze zuiderburen neemt de bal in zijn handen vanuit een terugspeelbal. Dit mag niet. Onze golden boys krijgen een vrijetrap in het 16 meter gebied. Milan en Jeroen stellen zich bij de bal op. Jeroen geeft een klein tikje aan de bal en dan is het zo ver…. Milan weet de bal hard in het net te knallen. Yes! 2-0.

 

Milan nog een keer aan de bal. Net buiten de 16. Hij schiet…. Over de keeper, de bal kust de lat, en gaat alsnog over. Jammer.

Dan is het rust.

Onze gladiatoren stappen strijdlustig het veld op. Klaar voor de tweede helft. We kunnen er nog heel wat woorden aan wijden. Maar misschien is het beter dat we dat maar niet doen. Ze zeggen altijd dat je op het hoogte punt moet stoppen. Dus… Laten we afsluiten met de woorden dat de samenwerking van WSC JO15-2 hun een topteam maakt. Ze gaan voor elkaar door het vuur. Onder begeleiding van Joep weten ze een goede sfeer en mooie resultaten neer te zetten. Ze zijn het schitterende voorbeeld van de slogan: “Een team ben je met zijn allen”! En dat op zich is al een applausje waard.

 

Een mooi resultaat. 2-0 gewonnen. Gefeliciteerd jongens!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!